catleya pěstování

Brassavola, Cattleya, Encyclia, Epidendrum, Laelia, Rhyncholaelia, Sophronitis …
Gabča.H
Kontaktovat uživatele:

catleya pěstování

Příspěvek od Gabča.H »

Dostala jsem tuto krásku a jsem z ní trošku zděšená, protože nevím, co s ní. :? Poradíte, jak se tahle kráska pěstuje. prý je to jednoduché - něco jako phaly, ale v obchodě bývají catleye drahé, tak si myslím, že v tom bude nějaká zrada :shock:
Přílohy
Cattleay 2.JPG
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Re: catleya pěstování

Příspěvek od kajmii »

O pěstování catleyí je toho tady napsáno tolik,že zakládání dalších témat je ryzí zbytečnost. Stačí si to přečíst
viewforum.php?f=59
virens
Moderátor

Příspěvek od virens »

radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Gabča.H píše:Dostala jsem tuto krásku a jsem z ní trošku zděšená, protože nevím, co s ní. :? Poradíte, jak se tahle kráska pěstuje. prý je to jednoduché - něco jako phaly, ale v obchodě bývají catleye drahé, tak si myslím, že v tom bude nějaká zrada :shock:
Kdo vám tohle poradil?
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Gabča.H
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gabča.H »

radzak píše:
Gabča.H píše:Dostala jsem tuto krásku a jsem z ní trošku zděšená, protože nevím, co s ní. :? Poradíte, jak se tahle kráska pěstuje. prý je to jednoduché - něco jako phaly, ale v obchodě bývají catleye drahé, tak si myslím, že v tom bude nějaká zrada :shock:
Kdo vám tohle poradil?
Mi nikdo, ale manželovi. Chtěl mi po x letech udělat radost :( A jak vidno prodejce chtěl hlavně prodat. Tak to bude fakt mazec, hlavně ty teplotní rozdíly. No když už jí mám musím se snažit, přece jí holku neumořím. Míváte ji třeba přes léto na letnění venku? Tam by ty rozdíly teplot mohly být, ale přes zimu bude muset asi do předsíně :?
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Gabča.H píše:
radzak píše:
Kdo vám tohle poradil?
Mi nikdo, ale manželovi. Chtěl mi po x letech udělat radost :( A jak vidno prodejce chtěl hlavně prodat. Tak to bude fakt mazec, hlavně ty teplotní rozdíly. No když už jí mám musím se snažit, přece jí holku neumořím. Míváte ji třeba přes léto na letnění venku? Tam by ty rozdíly teplot mohly být, ale přes zimu bude muset asi do předsíně :?
Pobyt venku katlejím svědčí.
Gabča.H
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gabča.H »

Ještěže tak, aspoň přes léto se bude mít super :) Dendrobka mají letnění taky rády :)
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Gabča.H píše:Ještěže tak, aspoň přes léto se bude mít super :) Dendrobka mají letnění taky rády :)
Jestli pěstujete temperovaná dendrobia, tak katleje mají podobné nároky.
Gabča.H
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gabča.H »

dendrobium kingianum. pokud by měly aspoň trochu stejné nároky tak mám šanci! To by bylo super :)
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Gabča.H píše:dendrobium kingianum. pokud by měly aspoň trochu stejné nároky tak mám šanci! To by bylo super :)
Pokud nemají katleje přes zimu dost světla, tak je lepší držet je chladněji.
Odpovědět