Platycerium
Re: Platycerium
Ješte Plat. bifurcatum, co rostou na větvích společně s Bulbophyllem phalenopsis a bromeliemi. Plat. se množí až moc, za chvíli je budu muset krotit, aby zbylo místo i na jiné druhy.
Ale je to moc pěkně sesazené, vypadá to přirozeně. Moc se mi to líbí
moc hezká podívaná...ale jen podívaná pro řadu z nás..
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
garnet Děkuji za fotky.Ty malý rostlinky jsou zajímavý.No je zajímavý i způsob uchycení asi je na kusu kůry a pak na ty tyčce?Možná pro efekt nebo ušetření místa. Něco asi podobného mají v botanický na Slupi –kus ale opravdu kus parožnatky(zřejmě bifurcatum) visící v prostoru. Když jsem byla v botanický v Troji a okamžikem kdy jsem si pořídila parožnatku jsem tyhle rostliny odhalila všude.Jsou hodně i na umělých kmenech.Mají je i dost v dálce na kamenech-takto se mě zdají že vynikne víc jejich krása. Chtěla bych nějakou na zdi takto zkusit.Ta bifurcatum a spol. roste i vypadá pěkně mám ji taky už jsem ji chtěla nějak oddělit a zkusit na tu zed –ale rozdělit to bude fuška.
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
Hezky den. S P. bifurcatum je sranda v tom, že nasazuje stolony na jejichž konci, podél trofofylů, vyrůstají další rostlinky a tvoří tak mohutný trs. Odhaduju, že dobře narostlé rostliny můžou mít i metr a půl v průměru. 
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
To jo měla jsem foto ze Slupi ,už nemám škoda.Ale zase musí být na to místo-takovej strašnej balík. :)Koukám podle závěsu asi na dveřích si je pěstoval opravdu doma.zahradnik píše:Odhaduju, že dobře narostlé rostliny můžou mít i metr a půl v průměru.
Ty malý rostlinky jsem vyfotil proto, že kdyby někdo chtěl P.. Panama třeba výměnou za jiné, co zas nemám já, tak bude k mání . Jinak uchycené jsou rovnou stahovací páskou na ocelovém zábradlí, není tam nic mezi. Krásně si obalily sloupky a teď už není vidět ani tak páska.HAKI píše:garnet Děkuji za fotky.Ty malý rostlinky jsou zajímavý.No je zajímavý i způsob uchycení asi je na kusu kůry a pak na ty tyčce?Možná pro efekt nebo ušetření místa. Něco asi podobného mají v botanický na Slupi –kus ale opravdu kus parožnatky(zřejmě bifurcatum) visící v prostoru. Když jsem byla v botanický v Troji a okamžikem kdy jsem si pořídila parožnatku jsem tyhle rostliny odhalila všude.Jsou hodně i na umělých kmenech.Mají je i dost v dálce na kamenech-takto se mě zdají že vynikne víc jejich krása. Chtěla bych nějakou na zdi takto zkusit.Ta bifurcatum a spol. roste i vypadá pěkně mám ji taky už jsem ji chtěla nějak oddělit a zkusit na tu zed –ale rozdělit to bude fuška.
Můžu se zeptat jak je zavlažujete? - u toho jsem já vždy ztroskotala.....Jinak uchycené jsou rovnou stahovací páskou na ocelovém zábradlí, není tam nic mezi. Krásně si obalily sloupky a teď už není vidět ani tak páska.
(Mě roste zdárně jen suchomilnější P. weitchii)
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
Šárko. Já je měl přirostlé na větvi a za odchlíplé trofofyly jsem občas nasypal stříhaný bukový list a zalejval takovým tí,m malým, ručním postřikovačem. Větev stála v misce a do ní odtékala přebytečná voda. Výsledek vidíš na fotce.
Rostliny rostou svisle, tak- ze tzv. trofofyly vytvořily jakysi duty válec do kterého není problém zalévat. Horší jsou situace, kdy si udělají jakoby pláštěnku a z hora se k troše substrátu nic nedostane , pak u toho podrzim hadicí a nechám nasaknout tam, kde se voda dostane skrz.Šarik píše:Můžu se zeptat jak je zavlažujete? - u toho jsem já vždy ztroskotala.....Jinak uchycené jsou rovnou stahovací páskou na ocelovém zábradlí, není tam nic mezi. Krásně si obalily sloupky a teď už není vidět ani tak páska.
(Mě roste zdárně jen suchomilnější P. weitchii)