Platycerium

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
garnet

Re: Platycerium

Příspěvek od garnet »

Ješte Plat. bifurcatum, co rostou na větvích společně s Bulbophyllem phalenopsis a bromeliemi. Plat. se množí až moc, za chvíli je budu muset krotit, aby zbylo místo i na jiné druhy.
Přílohy
Platycerium bifurcatum na kmeni.JPG
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Ale je to moc pěkně sesazené, vypadá to přirozeně. Moc se mi to líbí
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

moc hezká podívaná...ale jen podívaná pro řadu z nás..
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

garnet Děkuji za fotky.Ty malý rostlinky jsou zajímavý.No je zajímavý i způsob uchycení asi je na kusu kůry a pak na ty tyčce?Možná pro efekt nebo ušetření místa. Něco asi podobného mají v botanický na Slupi –kus ale opravdu kus parožnatky(zřejmě bifurcatum) visící v prostoru. Když jsem byla v botanický v Troji a okamžikem kdy jsem si pořídila parožnatku jsem tyhle rostliny odhalila všude.Jsou hodně i na umělých kmenech.Mají je i dost v dálce na kamenech-takto se mě zdají že vynikne víc jejich krása. Chtěla bych nějakou na zdi takto zkusit.Ta bifurcatum a spol. roste i vypadá pěkně mám ji taky už jsem ji chtěla nějak oddělit a zkusit na tu zed –ale rozdělit to bude fuška.
Přílohy
Bot.v Troji
Bot.v Troji
zahradnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zahradnik »

Hezky den. S P. bifurcatum je sranda v tom, že nasazuje stolony na jejichž konci, podél trofofylů, vyrůstají další rostlinky a tvoří tak mohutný trs. Odhaduju, že dobře narostlé rostliny můžou mít i metr a půl v průměru. ;)
Přílohy
Platycerium.JPG
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

zahradnik píše:Odhaduju, že dobře narostlé rostliny můžou mít i metr a půl v průměru. ;)
To jo měla jsem foto ze Slupi ,už nemám škoda.Ale zase musí být na to místo-takovej strašnej balík. :)Koukám podle závěsu asi na dveřích si je pěstoval opravdu doma.
garnet

Příspěvek od garnet »

HAKI píše:garnet Děkuji za fotky.Ty malý rostlinky jsou zajímavý.No je zajímavý i způsob uchycení asi je na kusu kůry a pak na ty tyčce?Možná pro efekt nebo ušetření místa. Něco asi podobného mají v botanický na Slupi –kus ale opravdu kus parožnatky(zřejmě bifurcatum) visící v prostoru. Když jsem byla v botanický v Troji a okamžikem kdy jsem si pořídila parožnatku jsem tyhle rostliny odhalila všude.Jsou hodně i na umělých kmenech.Mají je i dost v dálce na kamenech-takto se mě zdají že vynikne víc jejich krása. Chtěla bych nějakou na zdi takto zkusit.Ta bifurcatum a spol. roste i vypadá pěkně mám ji taky už jsem ji chtěla nějak oddělit a zkusit na tu zed –ale rozdělit to bude fuška.
Ty malý rostlinky jsem vyfotil proto, že kdyby někdo chtěl P.. Panama třeba výměnou za jiné, co zas nemám já, tak bude k mání . Jinak uchycené jsou rovnou stahovací páskou na ocelovém zábradlí, není tam nic mezi. Krásně si obalily sloupky a teď už není vidět ani tak páska.
Šarik

Příspěvek od Šarik »

Jinak uchycené jsou rovnou stahovací páskou na ocelovém zábradlí, není tam nic mezi. Krásně si obalily sloupky a teď už není vidět ani tak páska.
Můžu se zeptat jak je zavlažujete? - u toho jsem já vždy ztroskotala.....

(Mě roste zdárně jen suchomilnější P. weitchii) :?
zahradnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zahradnik »

Šárko. Já je měl přirostlé na větvi a za odchlíplé trofofyly jsem občas nasypal stříhaný bukový list a zalejval takovým tí,m malým, ručním postřikovačem. Větev stála v misce a do ní odtékala přebytečná voda. Výsledek vidíš na fotce.
garnet

Příspěvek od garnet »

Šarik píše:
Jinak uchycené jsou rovnou stahovací páskou na ocelovém zábradlí, není tam nic mezi. Krásně si obalily sloupky a teď už není vidět ani tak páska.
Můžu se zeptat jak je zavlažujete? - u toho jsem já vždy ztroskotala.....

(Mě roste zdárně jen suchomilnější P. weitchii) :?
Rostliny rostou svisle, tak- ze tzv. trofofyly vytvořily jakysi duty válec do kterého není problém zalévat. Horší jsou situace, kdy si udělají jakoby pláštěnku a z hora se k troše substrátu nic nedostane , pak u toho podrzim hadicí a nechám nasaknout tam, kde se voda dostane skrz.
Odpovědět