Dendrobium Maria Noel - fleky na květech
Dendrobium Maria Noel - fleky na květech
Zdravím, bezproblémová orchidej mi dělá teď při kvetení mírné potíže - na květech se objeví rezavé fleky a pak rychle uvadnou, takže vydrží kvést jen pár dní. Škůdce jsem nenašla, kořeny vypadají dobře a zalévám málo....zatím se mi to nestalo, nemáte s tím někdo zkušenosti? díky. Ostatní kvetoucí orchideje poblíž jsou v pohodě.
Re: Dendrobium Maria Noel - fleky na květech
To je dotaz asi také na pana Pavla...já je od něj mám, jde mi krásně, ale květů jsem se letos nedočkala, tak třeba nám odpoví.
S opadáváním květů teď bojuju u Dendrobia phal.-jinak odolný marketový hybrid. Vykvetlo na dvou stvolech, květy vydržely asi dva měsíce. Teď nakvétá na dalších, ale květy po týdnu vadnou. Květy jsou pěkný, žádný potvůrky na nich nejsou. Může to být nedostatek světla? Stalo se mi to už i loni. Předtím kvetlo bez problému.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Je mi líto, ale zde neporadím. Květy na Den. Marie Noel nejsou moc trvanlivé. U mě vydržely tak těch 14 dnů. ALe týden se mi zdá opravdu málo. Hnědé fleky, pokud si pamatuju, se na nich také před odkvětem neobjevovaly.
S jedním hybridním Den. phalaenopsis mám stejné problémy jako Martina. Odkvétá cca po 14 dnech, což se mi na tento typ zdá příliš brzy. Přitom 2 měsíce by pro něj neměl být problém. S důvodem si ovšem nevím rady.
Hezký den
Pavel
S jedním hybridním Den. phalaenopsis mám stejné problémy jako Martina. Odkvétá cca po 14 dnech, což se mi na tento typ zdá příliš brzy. Přitom 2 měsíce by pro něj neměl být problém. S důvodem si ovšem nevím rady.
Hezký den
Pavel
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Opravdu tam není třásněnka?
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jedna možnost - viděla jsem fotky květů s flekama s popisem, že jde o plíseň, něco jako botrytidu ...?
Pánové Karlosův avatar sedí , tak nějak jsem si ho představovala
Ale Pavle, to cymbo bylo hezčí
Pánové Karlosův avatar sedí , tak nějak jsem si ho představovala
Ale Pavle, to cymbo bylo hezčí
Karlosi dneska jsem znovu vzala lísteček po lístečku a nic. Jen momentálně bojuju se smutnicema, ale ty se spolehlivě lepí na žluté pásy, a že by nadělaly až takovou škodu se mi nezdá.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Bývá to nedostatkem světla.Martina píše:S opadáváním květů teď bojuju u Dendrobia phal.-jinak odolný marketový hybrid. Vykvetlo na dvou stvolech, květy vydržely asi dva měsíce. Teď nakvétá na dalších, ale květy po týdnu vadnou. Květy jsou pěkný, žádný potvůrky na nich nejsou. Může to být nedostatek světla? Stalo se mi to už i loni. Předtím kvetlo bez problému.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Květy se nesmějí rosit.Ivana píše:Zdravím, bezproblémová orchidej mi dělá teď při kvetení mírné potíže - na květech se objeví rezavé fleky a pak rychle uvadnou, takže vydrží kvést jen pár dní. Škůdce jsem nenašla, kořeny vypadají dobře a zalévám málo....zatím se mi to nestalo, nemáte s tím někdo zkušenosti? díky. Ostatní kvetoucí orchideje poblíž jsou v pohodě.