Dendrobium Maria Noel - fleky na květech

Jak se bránit těm co ničí Vaše úsilí?
Odpovědět
Ivana

Dendrobium Maria Noel - fleky na květech

Příspěvek od Ivana »

Zdravím, bezproblémová orchidej mi dělá teď při kvetení mírné potíže - na květech se objeví rezavé fleky a pak rychle uvadnou, takže vydrží kvést jen pár dní. Škůdce jsem nenašla, kořeny vypadají dobře a zalévám málo....zatím se mi to nestalo, nemáte s tím někdo zkušenosti? díky. Ostatní kvetoucí orchideje poblíž jsou v pohodě.
Dendrobium1.jpg
Dendrobium2.jpg
Dendrobium3.jpg
ivag
Kontaktovat uživatele:

Re: Dendrobium Maria Noel - fleky na květech

Příspěvek od ivag »

To je dotaz asi také na pana Pavla...já je od něj mám, jde mi krásně, ale květů jsem se letos nedočkala, tak třeba nám odpoví.
Martina

Příspěvek od Martina »

S opadáváním květů teď bojuju u Dendrobia phal.-jinak odolný marketový hybrid. Vykvetlo na dvou stvolech, květy vydržely asi dva měsíce. Teď nakvétá na dalších, ale květy po týdnu vadnou. Květy jsou pěkný, žádný potvůrky na nich nejsou. Může to být nedostatek světla? Stalo se mi to už i loni. Předtím kvetlo bez problému.
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Je mi líto, ale zde neporadím. Květy na Den. Marie Noel nejsou moc trvanlivé. U mě vydržely tak těch 14 dnů. ALe týden se mi zdá opravdu málo. Hnědé fleky, pokud si pamatuju, se na nich také před odkvětem neobjevovaly.
S jedním hybridním Den. phalaenopsis mám stejné problémy jako Martina. Odkvétá cca po 14 dnech, což se mi na tento typ zdá příliš brzy. Přitom 2 měsíce by pro něj neměl být problém. S důvodem si ovšem nevím rady.
Hezký den
Pavel
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Opravdu tam není třásněnka?
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Ještě jedna možnost - viděla jsem fotky květů s flekama s popisem, že jde o plíseň, něco jako botrytidu ...?
Pánové Karlosův avatar sedí , tak nějak jsem si ho představovala :lol:
Ale Pavle, to cymbo bylo hezčí :mrgreen:
Ivana

Příspěvek od Ivana »

Karlosi dneska jsem znovu vzala lísteček po lístečku a nic. Jen momentálně bojuju se smutnicema, ale ty se spolehlivě lepí na žluté pásy, a že by nadělaly až takovou škodu se mi nezdá.
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Martina píše:S opadáváním květů teď bojuju u Dendrobia phal.-jinak odolný marketový hybrid. Vykvetlo na dvou stvolech, květy vydržely asi dva měsíce. Teď nakvétá na dalších, ale květy po týdnu vadnou. Květy jsou pěkný, žádný potvůrky na nich nejsou. Může to být nedostatek světla? Stalo se mi to už i loni. Předtím kvetlo bez problému.
Bývá to nedostatkem světla.
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Ivana píše:Zdravím, bezproblémová orchidej mi dělá teď při kvetení mírné potíže - na květech se objeví rezavé fleky a pak rychle uvadnou, takže vydrží kvést jen pár dní. Škůdce jsem nenašla, kořeny vypadají dobře a zalévám málo....zatím se mi to nestalo, nemáte s tím někdo zkušenosti? díky. Ostatní kvetoucí orchideje poblíž jsou v pohodě.
Květy se nesmějí rosit.
Odpovědět