To vydrží dlouho.
Hadrolaelie (brazilské stromové druhy)
Re: Hadrolaelie (brazilské stromové druhy)
Radku, je moc krásná. Podle mě s rupikolama má hodně málo společného.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Radku, je nádherná !!
Je mi to divné. Habitem, květy,květenstvím i způsobem růstu je podobná hadrolaeliím. Pořád mi není jasné, co má společného s rupikolamiorchidejky píše:Radku je nádhernáNeřadí ji tam jen pan Šmajer, je dost odkazů, kde je mezi pupikolami, ale takřka vždy je tam poznámka, že se jedná o jedinou výjimku rostoucí na stromech a ne na skalách
- orchidejky
Taky mě to překvapilo, když jsem to četl poprvé, ale vzal jsem to jako fakt a beru ji jako zvláštní rupikolu. Každý rod má nějakého odlišného zástupce a tak třebas někdo potřeboval najít výjimku i pro rupikoly a tak tam šoupnul sincoranuradzak píše:Je mi to divné. Habitem, květy,květenstvím i způsobem růstu je podobná hadrolaeliím. Pořád mi není jasné, co má společného s rupikolamiorchidejky píše:Radku je nádhernáNeřadí ji tam jen pan Šmajer, je dost odkazů, kde je mezi pupikolami, ale takřka vždy je tam poznámka, že se jedná o jedinou výjimku rostoucí na stromech a ne na skalách
.
Hezký den s orchidejemi
http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate
https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/
http://orchidejky.rajce.idnes.cz/?sort=createDate
https://www.facebook.com/Oranzerie.Kacina/
Hmm, to mne moc neuspokojujeorchidejky píše:Taky mě to překvapilo, když jsem to četl poprvé, ale vzal jsem to jako fakt a beru ji jako zvláštní rupikolu. Každý rod má nějakého odlišného zástupce a tak třebas někdo potřeboval najít výjimku i pro rupikoly a tak tam šoupnul sincoranuradzak píše:Je mi to divné. Habitem, květy,květenstvím i způsobem růstu je podobná hadrolaeliím. Pořád mi není jasné, co má společného s rupikolamiorchidejky píše:Radku je nádhernáNeřadí ji tam jen pan Šmajer, je dost odkazů, kde je mezi pupikolami, ale takřka vždy je tam poznámka, že se jedná o jedinou výjimku rostoucí na stromech a ne na skalách
.
Jsou tam dvě rostliny.olaw píše:Radku, je moc krásná. Podle mě s rupikolama má hodně málo společného.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Radku, Vojta Šmajer píše u L. sincorana toto:
Osobně jsem nikdy tuto rostlinu nezkoumal, takže moc posuzovat nemohu, ale dle habitu bych ji k rupikolám přihodil, dle květu ne.
V současnosti zastávám názor, k němuž jsem se propracoval převážně díky zkušenostem z pozorování evropských orchidejí (viz tořiče nebo prstnatce), že příroda je příliš mocná čarodějka na to, aby bylo možné její plody rozřadit do člověkem předpřipravených škatulek
Ať budou škatulky sebedokonalejší, vždycky se objeví druhy, které se zařazení budou vzpírat a budou někde na půli cesty mezi více škatulkami
A možná toto je jeden z oněch případů.
Hezký den
Pavel
Připojena je rovněž fotka z lokality, která potvrzuje tato slova.Tato rupikola patří sice do podrodu Hadrolaeliae, ale nyní byla přiřazena k ostatním rupikolám, které jsou většinou z podrodu Parviflorae.....Rostou však na stejných lokalitách a stejným způsobem jako ostatní rupikoly, což může toto zařazení ospravedlnit.
Osobně jsem nikdy tuto rostlinu nezkoumal, takže moc posuzovat nemohu, ale dle habitu bych ji k rupikolám přihodil, dle květu ne.
V současnosti zastávám názor, k němuž jsem se propracoval převážně díky zkušenostem z pozorování evropských orchidejí (viz tořiče nebo prstnatce), že příroda je příliš mocná čarodějka na to, aby bylo možné její plody rozřadit do člověkem předpřipravených škatulek
Hezký den
Pavel
Ale jen jeden druh ne?radzak píše:Jsou tam dvě rostliny.olaw píše:Radku, je moc krásná. Podle mě s rupikolama má hodně málo společného.
Pavle, díky za tvůj názor. Řekl bych, že to bude asi nejstřízlivější pohled na věc. Pro mne je nejdůležitější, že se jí daří a má nádherné květypavelheger píše:Radku, Vojta Šmajer píše u L. sincorana toto:Připojena je rovněž fotka z lokality, která potvrzuje tato slova.Tato rupikola patří sice do podrodu Hadrolaeliae, ale nyní byla přiřazena k ostatním rupikolám, které jsou většinou z podrodu Parviflorae.....Rostou však na stejných lokalitách a stejným způsobem jako ostatní rupikoly, což může toto zařazení ospravedlnit.
Osobně jsem nikdy tuto rostlinu nezkoumal, takže moc posuzovat nemohu, ale dle habitu bych ji k rupikolám přihodil, dle květu ne.![]()
V současnosti zastávám názor, k němuž jsem se propracoval převážně díky zkušenostem z pozorování evropských orchidejí (viz tořiče nebo prstnatce), že příroda je příliš mocná čarodějka na to, aby bylo možné její plody rozřadit do člověkem předpřipravených škatulekAť budou škatulky sebedokonalejší, vždycky se objeví druhy, které se zařazení budou vzpírat a budou někde na půli cesty mezi více škatulkami
A možná toto je jeden z oněch případů.
Hezký den
Pavel
Jardo, samozřejmě, že jeden druh