Hadrolaelie (brazilské stromové druhy)
Hadrolaelie (brazilské stromové druhy)
Laelia pumila má v poměru k listu obrovské květy. Nesnáší tak intenzivní osvětlení jako skalní laelie a vyžaduje více vlhka. Kvete na podzim. Velmi vhodná kytka k pěstování na okenním parapetu.
Naposledy upravil(a) radzak dne pát 04. úno 2011 15:38:55, celkem upraveno 1 x.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Re: Laelia pumila
zjišťuji, že asi nějaké Laelie také nutně potřebuji
Navíc je u nich výhoda, že nezaberou tolik místa
Já je taky nutně potřebuji, hlavně ty rupicoly.
Vždy se mi líbily, tak si hned objednávám Laelia mixta a rád bych i Laelia pabstii, ale tu zatím nikde nevidno?....
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
na netu jsem našla, že častější název než pabstii je mantiqueirii a tu mají na Orchid & more za 16 €. Tak mrkni, jestli je to ono. Přikládám i odkaz na stránky, kde je zmínka o tom názvu. http://mirandaorchids.com/laelia2VGA.htmolaw píše:Já je taky nutně potřebuji, hlavně ty rupicoly.![]()
![]()
Vždy se mi líbily, tak si hned objednávám Laelia mixta a rád bych i Laelia pabstii, ale tu zatím nikde nevidno?....
Nádhera!Na tu coeruleu se moc těším.Paphio píše:Mám 3 variety:
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Tak pumilí mimino mi vyhrábla Věra u Luda, jsem zvědavá, jaká bude. Bližší určení u ní není, ale bude to asi jak Radkova. Ta coerulea je skvostná.
-
jirka
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny,
pořídil jsem si L.fidelensis, myslím, že zdaleka to nebude ona. Květ má v průměru 6,5 cm, pahlízky cca 2 cm a list 6 cm. Podle mě L. pumila. Může to tak být. Poraďte. Díky
pořídil jsem si L.fidelensis, myslím, že zdaleka to nebude ona. Květ má v průměru 6,5 cm, pahlízky cca 2 cm a list 6 cm. Podle mě L. pumila. Může to tak být. Poraďte. Díky