hobliny
Hobliny
Potřebuji zachránit jedno pafíčko, dala jsem ho do smrkových hoblin, jestli nepustí kořeny, tak to nepřežiju, je na to i blbá doba....věra
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Re: Cukerný roztok
V těch hoblinách ho nenechte dlouho, nebo shnije. Doporučují se bukové. Lepší je rašeliník s polystyrenem.
Bukové rozhodně ne. Kdysi jsem je vyzkoušel a všechny rostliny přišly o kořeny.Paphio píše:V těch hoblinách ho nenechte dlouho, nebo shnije. Doporučují se bukové. Lepší je rašeliník s polystyrenem.
Takto poškozená Paphiopedila dávám právě jak píše Paphio, do rašeliníku s polystyrenem a nebo do jemnějšího substrátu s větším podílem rašeliníku a polystyrenu.
Věro, víš co ještě dělám (většině se to teda nebude líbit, ale kytkám se to líbí moc
). Vemu ten náš zahradní opukový substrát a dávám ho s kůrou rašeliníkem a polystyrenem 1:1:1:1....
Věro, víš co ještě dělám (většině se to teda nebude líbit, ale kytkám se to líbí moc
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Cukerný roztok
Bukové rovněž nedoporučuji. Vyzkoušel jsem je nedávno a v porovnání se smrkovými rychleji zčernají, nenasají vodu a jsou mokré jen na povrchu a z toho plyne, že nerovnoměrně vysychají. Zdá se to být sice divné, ale jsem přesvědčen, že smrkové jsou výrazně lepší.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Navíc obsahují látky (myslím, že třísloviny), které orchidejím vyloženě škodí.pavelheger píše:Bukové rovněž nedoporučuji. Vyzkoušel jsem je nedávno a v porovnání se smrkovými rychleji zčernají, nenasají vodu a jsou mokré jen na povrchu a z toho plyne, že nerovnoměrně vysychají. Zdá se to být sice divné, ale jsem přesvědčen, že smrkové jsou výrazně lepší.
Hezký den
Pavel
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Re: hobliny
Bukové nemají tříslovin moc. Nějaké přece. Dub ,akát mnohem víc.
Chlapci , děkuji, to pafíčko je totálně bez kořenů.....
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
a které to je ?Věra píše:Chlapci , děkuji, to pafíčko je totálně bez kořenů.....
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím že důležitý je udržet vlhkost +teplo. A doufat že nové kořeny vyrostou.( Mám na to zaklínadlo-mrcho ty nerosteš?Proč?
) Pošlu jak jsem to dělala já v bytových podmínkách. Podařilo se mě takto zachránit dvě pafíčka Myslím ,že to nic neznamená prostě to jen vyšlo;) -vím že nejsem bůh.Je to ode mne typ jak na to.Ještě dodám-musí být kontrola jestli rostlina neplesnivý.V druhém pokusu-(Paph. Liberty Taiwan (micranthum x hangianum) )o záchranu jsem sáček ani moc pravidelně neotvírala- je to na posouzení jak to zrovna vypadá. Držím pěsti.
http://haki1.rajce.idnes.cz/Paphiopedil ... ne_koreny/
http://haki1.rajce.idnes.cz/Paphiopedil ... ne_koreny/