Květ?
-
vera pokorna
Květ?
Prosím o radu. Loni jsem zakoupila tuto Cattleyu v květinářství jako odkvetlou, samozřejmě bez názvu. Vůbec nevím, co to je. Je jednolistá a te´d něco žene z poslední, nedozrálé pahlízy. logicky se nabízí, že by to mělo být květní pouzdro, ale vypadá to spíš na list. Pomůžete mi s odhadem? Díky
Re: Květ?
Půjde o květní pouzdro, chce nyní více světla a pomalu ubrat zálivku aby výhon vyzrál.
-
vera pokorna
Díky, s tím světlem nevím, nemám přisvětlování a již nyní je na nejsvětlejším-jižním okně. Snad to vyjde, no uvidíme.
A taky teplotu. Optimální by bylo v noci tak 15 a ve dne maximálně 18.Míra píše:Půjde o květní pouzdro, chce nyní více světla a pomalu ubrat zálivku aby výhon vyzrál.
-
vera pokorna
Teplota je ok, doted tak cca i byla- mám ji v pokoji, kde téměř netopím.
Ale co s tím světlem? Taky se stává, že pouzdro stagnuje a vykvete třeba až za nějaký čas, nebo?
Ale co s tím světlem? Taky se stává, že pouzdro stagnuje a vykvete třeba až za nějaký čas, nebo?
Karlos, pokud nejsou pěstební podmínky diametrálně odlišné od přírody vykvetou obě pahlízy zároveň. Většinou aspoň u mne nejsou v době růstu
srovnatelné podmínky pro oba výhony. Obyčejně kvete jen jeden. Pokud kvetou obě zaráz (může být rozdíl i 14 dní) tak jsou druhé květy dost špatné.
srovnatelné podmínky pro oba výhony. Obyčejně kvete jen jeden. Pokud kvetou obě zaráz (může být rozdíl i 14 dní) tak jsou druhé květy dost špatné.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Věro, to optavdu záleží od rostliny a dokonce možná i od sezóny - u jedné trvalo snad 3 měsíce, než se v pouzdru objevilo poupě, jiná mi vykvetla prakticky okamžitě téměř bez pouzdra, mělo jen 1cm, a tatáž rostlina letos udělala normálně velká pouzdra a dává si s poupatama načas - jedou si po svém jak chcou, potfory - měj trpělivost. A to jižní okno by mělo stačit.vera pokorna píše:Teplota je ok, doted tak cca i byla- mám ji v pokoji, kde téměř netopím.
Mám cattleye na západním okně, teplota těsně u okna cca 16 st., moc to teď nekolísá, když nesvítí sluníčko. Pár bych jich alternativně mohla postavit k jižnímu oknu, ale je v obýváku, tzn. že je tam tepleji (běžně tam máme 20-21 st., u okna tak o stupínek méně. Co je pro nakvetení lepší?