Kapičky na květonosných stoncích
Kapičky na květonosných stoncích
Dobrý den, jsem pěstitel začátečník a potřebovala bych poradit. K vánocům jsem dostala dvě Phalenopsis. Jedna z nich již odkvetla a nyní vyrazila další dva květonosné stonky. Vím že tento hybrid je velmi nenáročný ale i tak jako začátečník mám obrovskou radost
. Druhá rostlinka mi stále nasazuje nová poupata a je vážně radost se na ni dívat. Nyní ale k mému problému. Bydlím v paneláku a ve chvíli kdy jsme přestali topit tak se na obou rostlinách na stoncích objevily kapičky průzračné lepkavé tekutiny. Prohlédla jsem celé rostliny a nenašla ani v substrátu ani na listech či jinde žádné "zvířátko" takže jsem vyloučila škůdce. Listy jsou čisté bez jakýchkoliv skvrn. Nevíte v čem by mohl být zakopaný pes a hlavně jestli to rostlinám škodí?
Re: Kapičky na květonosných stoncích
Neškodí, je to zcela normální jev. Pokud Vám přesto bude vadit, jde to jednoduše odstranit třeba obyčejnou vatou namotanou na špejli a namočenou ve vlažné vodě. 
Ať se daří.
Děkuji moc!!! Bála jsem se že těm mým zlatíčkům něco chybí. Velmi se mi ulevilo děkuji 
- Marion
- Kontaktovat uživatele:
Ahojky,mě se tyto kapičky objevují,jakmile se přestane topit a po čase zmizí,také je nyní nacházím na svych rostlinkách