Kapičky na květonosných stoncích

Co se nevešlo do předcházejících kolonek a přece se to týká pěstování
Odpovědět
Ojinka

Kapičky na květonosných stoncích

Příspěvek od Ojinka »

Dobrý den, jsem pěstitel začátečník a potřebovala bych poradit. K vánocům jsem dostala dvě Phalenopsis. Jedna z nich již odkvetla a nyní vyrazila další dva květonosné stonky. Vím že tento hybrid je velmi nenáročný ale i tak jako začátečník mám obrovskou radost :D . Druhá rostlinka mi stále nasazuje nová poupata a je vážně radost se na ni dívat. Nyní ale k mému problému. Bydlím v paneláku a ve chvíli kdy jsme přestali topit tak se na obou rostlinách na stoncích objevily kapičky průzračné lepkavé tekutiny. Prohlédla jsem celé rostliny a nenašla ani v substrátu ani na listech či jinde žádné "zvířátko" takže jsem vyloučila škůdce. Listy jsou čisté bez jakýchkoliv skvrn. Nevíte v čem by mohl být zakopaný pes a hlavně jestli to rostlinám škodí?
Radek

Re: Kapičky na květonosných stoncích

Příspěvek od Radek »

Neškodí, je to zcela normální jev. Pokud Vám přesto bude vadit, jde to jednoduše odstranit třeba obyčejnou vatou namotanou na špejli a namočenou ve vlažné vodě. ;)
Ať se daří.
Ojinka

Příspěvek od Ojinka »

Děkuji moc!!! Bála jsem se že těm mým zlatíčkům něco chybí. Velmi se mi ulevilo děkuji :D
Marion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion »

Ahojky,mě se tyto kapičky objevují,jakmile se přestane topit a po čase zmizí,také je nyní nacházím na svych rostlinkách
Odpovědět