Dendrobium lasianthera
Dendrobium lasianthera
Moc se mi tohle dendrobko líbí, máte někdo zkušenosti s pěstováním? Vygooglila jsem jen, že je teplomilné, jinak o něm nevím nic.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dendrobium lasianthera
Mají ho u
http://www.orchideenwlodarczyk.de/shop/catalog/dendrobium-lasianthera-p-872.html?osCsid=ece5dbf660dc0190ac6c678ce88755a3,
píší že chce teplo a slunce. Je krásné.
http://www.orchideenwlodarczyk.de/shop/catalog/dendrobium-lasianthera-p-872.html?osCsid=ece5dbf660dc0190ac6c678ce88755a3,
píší že chce teplo a slunce. Je krásné.
Paphio děkuji za odkaz.
Mě by snad (když budu hodná), měl jeden pán kousek oddělit. Nicméně, dohoda zatím jen přes kamarádku a ještě po telefonu, takže jsem chtěla být připravená a poinformovaná. Detaily k pěstování mi snad ten pán řekne. Tady mě spíš zajímalo, jestli nemá někdo s tímto krásným dendrobkem zkušenosti. Ale koukám, že jej tu asi nikdo nepěstuje.
Mě by snad (když budu hodná), měl jeden pán kousek oddělit. Nicméně, dohoda zatím jen přes kamarádku a ještě po telefonu, takže jsem chtěla být připravená a poinformovaná. Detaily k pěstování mi snad ten pán řekne. Tady mě spíš zajímalo, jestli nemá někdo s tímto krásným dendrobkem zkušenosti. Ale koukám, že jej tu asi nikdo nepěstuje.
Ale jo pěstoval, máte li skleník tak OK,. Hodně teplý !! Kytka roste celkem dobře a když má tak 1,5 metru tak někdy zakvete. Když má dva metry kvete prý spolehlivě.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
virens píše:Ale jo pěstoval, máte li skleník tak OK,. Hodně teplý !! Kytka roste celkem dobře a když má tak 1,5 metru tak někdy zakvete. Když má dva metry kvete prý spolehlivě.
tak to je dobrý, to mám tak do důchodu než mi zakvete
Štěstí je , že hybridy s tímto dendrobiem kvetou v menší velikosti. Bohužel nikdy jsem neviděl aby květy byly stejně hezké jako u D. lasianthera,
Nepříjemné je že vyžadují nejen hodně tepla ale i světla. Dá se říct
plné světlo (ne za sklem)
virens píše:Ale jo pěstoval, máte li skleník tak OK,. Hodně teplý !! Kytka roste celkem dobře a když má tak 1,5 metru tak někdy zakvete. Když má dva metry kvete prý spolehlivě.
do háje, tak to je podpásovka
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm, tak nic, už jsem se málem namlsala 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
virens píše:Štěstí je , že hybridy s tímto dendrobiem kvetou v menší velikosti. Bohužel nikdy jsem neviděl aby květy byly stejně hezké jako u D. lasianthera,
takže i ve skleníku je málo světla ? To je moje naděje, když by příští rok šel do skleníku.
Dendrobium lasienthera
Zalíbilo se mi toto teplomilné Dendrobium,ale nevím kde ho sehnat.
Poradí mí někdo?
Děkuji předem....Věra
Poradí mí někdo?
Děkuji předem....Věra