Autor |
Zpráva |
wiolan
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/serenitygreen/imageset/icon_topic_latest.gif) Dendrobium lasianthera
Moc se mi tohle dendrobko líbí, máte někdo zkušenosti s pěstováním? Vygooglila jsem jen, že je teplomilné, jinak o něm nevím nic.
_________________ Přeji hezký den, Věra
www.orchideje.freepage.cz
|
čtv 08. říj 2009 17:05:49 |
|
![](./styles/serenitygreen/theme/images/spacer.gif) |
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2881 Bydliště: Hradec Králové
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/serenitygreen/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Dendrobium lasianthera
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
pát 09. říj 2009 7:48:54 |
|
wiolan
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/serenitygreen/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Dendrobium lasianthera
Paphio děkuji za odkaz. Mě by snad (když budu hodná), měl jeden pán kousek oddělit. Nicméně, dohoda zatím jen přes kamarádku a ještě po telefonu, takže jsem chtěla být připravená a poinformovaná. Detaily k pěstování mi snad ten pán řekne. Tady mě spíš zajímalo, jestli nemá někdo s tímto krásným dendrobkem zkušenosti. Ale koukám, že jej tu asi nikdo nepěstuje.
|
pát 09. říj 2009 10:18:31 |
|
virens
Moderátor
Registrován: stř 30. črc 2008 13:04:11 Příspěvky: 1228 Bydliště: Brno
|
Ale jo pěstoval, máte li skleník tak OK,. Hodně teplý !! Kytka roste celkem dobře a když má tak 1,5 metru tak někdy zakvete. Když má dva metry kvete prý spolehlivě.
|
pát 09. říj 2009 18:58:19 |
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
virens píše: Ale jo pěstoval, máte li skleník tak OK,. Hodně teplý !! Kytka roste celkem dobře a když má tak 1,5 metru tak někdy zakvete. Když má dva metry kvete prý spolehlivě. tak to je dobrý, to mám tak do důchodu než mi zakvete ![Smějící se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Mám ho od jara, má cca 35 cm..
|
pát 09. říj 2009 19:01:20 |
|
virens
Moderátor
Registrován: stř 30. črc 2008 13:04:11 Příspěvky: 1228 Bydliště: Brno
|
Štěstí je , že hybridy s tímto dendrobiem kvetou v menší velikosti. Bohužel nikdy jsem neviděl aby květy byly stejně hezké jako u D. lasianthera, Nepříjemné je že vyžadují nejen hodně tepla ale i světla. Dá se říct plné světlo (ne za sklem)
|
pát 09. říj 2009 19:23:49 |
|
wiolan
|
virens píše: Ale jo pěstoval, máte li skleník tak OK,. Hodně teplý !! Kytka roste celkem dobře a když má tak 1,5 metru tak někdy zakvete. Když má dva metry kvete prý spolehlivě. do háje, tak to je podpásovka ![Velmi šťastný :D](./images/smilies/icon_e_biggrin.gif) Tak to jsem zvědavá, jak vypadá rostlina, ze které bych měla dostat oddělek ![Smějící se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
|
pát 09. říj 2009 19:34:04 |
|
Katka
Registrován: pát 27. úno 2009 19:32:08 Příspěvky: 1725 Bydliště: Jihlava
|
Hmmm, tak nic, už jsem se málem namlsala ![Smějící se :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
|
pát 09. říj 2009 21:52:45 |
|
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
virens píše: Štěstí je , že hybridy s tímto dendrobiem kvetou v menší velikosti. Bohužel nikdy jsem neviděl aby květy byly stejně hezké jako u D. lasianthera, Nepříjemné je že vyžadují nejen hodně tepla ale i světla. Dá se říct plné světlo (ne za sklem) takže i ve skleníku je málo světla ? To je moje naděje, když by příští rok šel do skleníku.
|
sob 10. říj 2009 10:57:14 |
|
Věra
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/serenitygreen/imageset/icon_topic_latest.gif) Dendrobium lasienthera
Zalíbilo se mi toto teplomilné Dendrobium,ale nevím kde ho sehnat. Poradí mí někdo? Děkuji předem....Věra
|
pon 11. led 2010 12:24:21 |
|
|