Karlosi já nevím, co máte na mysli. Já jako náctiletý jsem, inspirován knihou pana Haagera, zahořel láskou k epifytům a, na rozdíl od lásek ostatních, tuhle hned realizoval. Použil jsem větev z akátu a usadil jej do prostřed místnosti, asi metr od jižního okna. A protože jsem byl náctiletý za minulého režimu, osadil jsem je vším epifytním, co se dalo sehnat. Pod něj jsem dal plechovou vanu, kterou mi vyrobil můj táta a tak nebyl s odkapávající vodou problem. Zaléval jsem každý den při návratu ze školy. Rostla tam platyceria, nějaké rhipsalisy, pár tehdy sehnatelných bromelií, nějaká ta kolumnea a aeschynanthus a dalších pár, už si nevzpomenu. A celek vypadal nádherně. Pak jsem odešel na internát a tím pádem šel kmen do kytek

Ale co to budu rozvádět. Pěkný epifytní kmen v bytových podmínkách zapěstovat lze. Chce to jen soustavnou péči a možnost bez obav zalévat. A vzhledem k bohatosti epifytní flory se dá bez problemů vybrat sortiment pro jákekoli prostředí. A to kapradinami počínaje a orchidejemi konče.
Bruk600 - no myslím, že by bylo dobré vybrat vhodnější druhy. Vrisea dělá v byte problem vždycky. A taky se mi osvědčilo poskládat rašeliníkovou podušku po celé délce větve. Déle to drží vlhkost a kořeny se v tom pěkně rozrůstají. Ale ta tilandsiová je super. Já dneska zjistil, že pokvete moje oblíbená Tillandsia flabelata. Už se těším.