Autor |
Zpráva |
vizir
Registrován: čtv 29. čer 2017 17:46:28 Příspěvky: 226 Bydliště: Sedlice u Blatné
|
Schomburgkia superbiens
Haki: Raději jsem to přesunul sem. Na bezovém klacku vypadá asi takto. Pro představu o velikosti rostliny jsem přidal plechovku nealko piva. Prostě typická velikost pro parapetáře .Snad někdo v budoucnu obohatí toto vlákno i o květy.
|
úte 21. led 2020 17:53:56 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
Re: Schomburgkia superbiens
Děkuju za fotky no to bude pěkný hovádko . Schomburgkii superbiens var alba jsem dostala. S tím ,že ji mám raději dát do substrátu. Při návštěvě skleníků v jedné botanické zahradě jsem ji viděla jak si v pohodě roste na kůře. A teď ji vidím podruhé takže je rozhodnuto. A že potvora ještě nekvetla. A daří se tam i Daválii. Pěkný .
|
úte 21. led 2020 18:45:19 |
|
|
Mila.J
Registrován: stř 04. lis 2009 9:29:35 Příspěvky: 1851 Bydliště: Nové Bránice okr.Brno-venkov
|
Schomburgkie mi v minulosti nekvetly vůbec. Letité, celkem statné rostliny. Statné. Opravdu statné je mám až teď. Výraznější zálivkou (dost postřikováním), větším hnojením. V květináči kvetly, pokvetou, navázaná se také spravila, ale s květem zatím nic. Snad pokvete také. Řek bych, že je pro ně ale květináč vhodnější. Třeba to časem zvládnu uzalívat, hnojit i navázané.
|
úte 21. led 2020 22:42:19 |
|
|
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2879 Bydliště: Hradec Králové
|
Myslím, že pro kvetení je rozhodující přímé slunce a větší trs. Ale pozor, tahle se dá i připálit, jsou-li listy nevyzrálé nebo je příliš horko.
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
stř 22. led 2020 9:21:03 |
|
|
vizir
Registrován: čtv 29. čer 2017 17:46:28 Příspěvky: 226 Bydliště: Sedlice u Blatné
|
HAKI píše: Děkuju za fotky no to bude pěkný hovádko . Schomburgkii superbiens var alba jsem dostala. S tím ,že ji mám raději dát do substrátu. Při návštěvě skleníků v jedné botanické zahradě jsem ji viděla jak si v pohodě roste na kůře. A teď ji vidím podruhé takže je rozhodnuto. A že potvora ještě nekvetla. A daří se tam i Daválii. Pěkný . Vyvázanou jste ji mohla vidět třeba v Praze v Troji. Já ji měl zpočátku v květníku, ale moc se jí to nelíbilo. Tedy u mě. Po vyvázání vytvořila mohutný kořenový systém a je, co se týče růstu, myslím v pohodě. Problém je to v létě uzalívat, ale v zimní zahradě, když se s ní nebudete muset tahat do koupelny, jako já, to myslím půjde. Nevím v jaké ji máte velikosti, ale počítejte s tím, že při správné péči, to bude pořádná obluda .
|
pát 24. led 2020 9:32:19 |
|
|
vizir
|
Paphio píše: Myslím, že pro kvetení je rozhodující přímé slunce a větší trs. Ale pozor, tahle se dá i připálit, jsou-li listy nevyzrálé nebo je příliš horko. Máte pravdu, rozhodně nedělit, obrnit se trpělivostí a nechat narůst velký trs. A připálit se mi jí taky povedlo, na prvním snímku je to trochu vidět.
|
pát 24. led 2020 9:35:35 |
|
|
milankucera9
Registrován: pon 21. lis 2016 20:32:14 Příspěvky: 92 Bydliště: Lupenice
|
V čem je lepší podložka z bezu oproti třeba topolu,nebo je to jedno? Stačí kus jakékoli větve? Je mi jasné,že ta s hrubou a porézní kůrou bude vhodnější. Co větve ovocných stromů,jabloň,hrušeň?
|
pát 24. led 2020 17:18:05 |
|
|
vizir
|
milankucera9 píše: V čem je lepší podložka z bezu oproti třeba topolu,nebo je to jedno? Stačí kus jakékoli větve? Je mi jasné,že ta s hrubou a porézní kůrou bude vhodnější. Co větve ovocných stromů,jabloň,hrušeň? Zkoušel jsem topol, dub a právě bez. Ten mi z toho vyšel nejlépe. Mám na něm vyvázaná ještě dendrobia, cattleye, laelie. Vše roste bez problémů, kořeny krásně obepínají podložku a prorůstají skrz kůru. Velikou výhodou vyvázaných kytek je, že nemusíte přesazovat. To je pro kytku vždy šok a brzda v růstu. Problém je to v horku uzalévat, každý musí zvážit sám kolik času je schopen rostlinám věnovat. To Vy ale jistě víte. K ostatnímu se nemohu vyjádřit, nezkoušel jsem, mnoho podložek ale rostliny zrovna nemusí.
|
pát 24. led 2020 20:52:48 |
|
|
zaruba
|
Bez je super, to mohu potvrdit. Má takovou zvláštně porézní kůru, což se orchidejím líbí. Korek je ale asi nejtrvanlivější. Něco mám také na topolu, akátu, olši, korku a roste to dobře, ale bez je č. 1
|
pát 24. led 2020 22:58:13 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
vizir píše: Vyvázanou jste ji mohla vidět třeba v Praze v Troji.. Jj v Troji je mají pěkný. Nezkusíš -nevíš. Moje vypadá zatím takto .Je to takovej fajnovej kousek akátu .Na hovádko se těším uvidíme.
Přílohy:
Schomburgkia superbiens.jpg [ 199.23 KiB | Zobrazeno 7988 krát ]
|
sob 25. led 2020 9:24:54 |
|
|