Autor |
Zpráva |
zahradnik
Registrován: ned 06. led 2013 17:08:34 Příspěvky: 532 Bydliště: Blížkovice 335
|
Re: Biplantol Vital NT
Baže. Když je to dobrý pro kytky, tak i pro mě. Nás na škole učili, že správný pěstitel má sníst kilo hnoje ročně Já ten kravinec usuším, a pak jej drobím do trsů a balů, tak, jak kytky rostou, aby si připadaly jako v přírodě. Ale mám jen navázané epifyty tak tam ta spotřeba není zase až taková. A čas od času udělám výluh dle návodu pana Haagera a postříkám tím všechno, co na větvích roste. A nemusím ani moc větrat. Jsem kluk z vesnice a za ta léta jsem si zvyknul.
|
úte 05. úno 2013 20:16:05 |
|
|
radzak
|
zahradnik píše: Baže. Když je to dobrý pro kytky, tak i pro mě. Nás na škole učili, že správný pěstitel má sníst kilo hnoje ročně Já ten kravinec usuším, a pak jej drobím do trsů a balů, tak, jak kytky rostou, aby si připadaly jako v přírodě. Ale mám jen navázané epifyty tak tam ta spotřeba není zase až taková. A čas od času udělám výluh dle návodu pana Haagera a postříkám tím všechno, co na větvích roste. A nemusím ani moc větrat. Jsem kluk z vesnice a za ta léta jsem si zvyknul. Já to dělal také tak, ale s kobylincem. Práce s tím sušeným h... je daleko příjemnější, než s močůvkou . Teď už používám jenom chemii .
_________________ http://www.webareal.cz/kvetyzlucni Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
|
úte 05. úno 2013 22:13:09 |
|
|
zahradnik
|
No ono je možné, že přejdu časem taky na chemii, ale já jsem milovník epifytů jako celku a mám s tím kravincem či kobylincem už zkušenosti. Co po nich dělala platyceria to bylo až k neuvěření a o ostatních ani nemluvě. I katleje na vodorovné podložce si to velice zamlouvaly.
|
úte 05. úno 2013 22:18:13 |
|
|
zahradnik
|
Takhle to po těch kravincích roste
Přílohy:
platycerium.JPG [ 71.87 KiB | Zobrazeno 3971 krát ]
|
úte 05. úno 2013 22:29:00 |
|
|
marťan
|
to zahradník- dostal jsem od Lukse stejný bonus,a tak jsem to zkusil naředit. 1 ml hnojiva rozpuštěný v 1 litru RO vody,která měla 10 uS, udělal po rozmíchání vodivost cca 200 uS... Takže homeopatikum to asi nebude,alespoň ne ve smyslu ředění... Každopádně tvou metodu následné detoxikace Metaxou považuji za velmi rozumnou,nebojím se říci -až osvícenou...
_________________ www.orchids.webnode.cz
|
stř 06. úno 2013 5:23:04 |
|
|
evulka
Registrován: pon 28. bře 2011 19:21:35 Příspěvky: 2258 Bydliště: PODĚBRADSKO
|
Docela mně tato diskuze potěšila, souhlasím , že ty kravince jsou prostě nejlepší, jsem taky holka z vesnice , ale hnojím tedy Orchimixem . Přijde mi že okolo toho Biplantolu je to vše velká propagace a lidé prostě věří. Nevím jestli cena odpovídá výsledku , myslím že ne, ale to je věc názoru. Prostě jsem si dlouho myslela , že je to celé docela nesmysl , aby to bylo tak zázračné ,ale bylo to velmi vychvalované , tak jsem mlčela . Až teď to můžu říct- jsem ráda , že jsem se nenechala zmasírovat a ten "zázrak " nekoupila . Omlouvám se všem , kteří jsou s ním spokojení Eva
|
stř 06. úno 2013 8:16:07 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
Nancy píše: Čistý Biplantol má 20µS. A konduktometr funguje. marťan píše: 1 ml hnojiva rozpuštěný v 1 litru RO vody,která měla 10 uS, udělal po rozmíchání vodivost cca 200 uS... A konduktometr funguje?Mě to přijde nějaký divný -kolik µS má pak čistý Biplantol nebo že by změnili výrobci základní myšlenku?
|
stř 06. úno 2013 8:25:04 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
evulka píše: Docela mně tato diskuze potěšila, souhlasím , že ty kravince jsou prostě nejlepší, jsem taky holka z vesnice Považuju se za městskou slečinku a kravinec mě ani moc nesmrdí -po rozředění
|
stř 06. úno 2013 8:27:16 |
|
|
Věra
|
Já používám jen orchdidmix a jinak jsem nasušila kravinec, bobky od králíků. Slepičinec používám je k pelargoniím, k orchidejím nevím,zkusím změřit a uvidí se....
|
stř 06. úno 2013 8:32:12 |
|
|
zahradnik
|
Tak mě teď napadlo, že to musí vypadat, jako bych vypil i vyjetej volej. Ne ne. Já si jen líznul pod vlivem diskuse. Tý metaxy bylo víc. Uvidíme jak to dopadne. Zkusím to v sezoně vycákat na kytky a pak se znovu ozvu. Ale, upřimě, jsem dalek očekávání zázraků. Pro ten kravinec si raděj zajedu.
|
stř 06. úno 2013 8:43:17 |
|
|