Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pát 22. lis 2024 13:15:24

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 257 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Další
 Biplantol Vital NT 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Biplantol Vital NT
Baže. Když je to dobrý pro kytky, tak i pro mě. Nás na škole učili, že správný pěstitel má sníst kilo hnoje ročně ;) Já ten kravinec usuším, a pak jej drobím do trsů a balů, tak, jak kytky rostou, aby si připadaly jako v přírodě. Ale mám jen navázané epifyty tak tam ta spotřeba není zase až taková. A čas od času udělám výluh dle návodu pana Haagera a postříkám tím všechno, co na větvích roste. A nemusím ani moc větrat. Jsem kluk z vesnice a za ta léta jsem si zvyknul.

úte 05. úno 2013 20:16:05
Profil Zobrazit autorovy stránky

zahradnik píše:
Baže. Když je to dobrý pro kytky, tak i pro mě. Nás na škole učili, že správný pěstitel má sníst kilo hnoje ročně ;) Já ten kravinec usuším, a pak jej drobím do trsů a balů, tak, jak kytky rostou, aby si připadaly jako v přírodě. Ale mám jen navázané epifyty tak tam ta spotřeba není zase až taková. A čas od času udělám výluh dle návodu pana Haagera a postříkám tím všechno, co na větvích roste. A nemusím ani moc větrat. Jsem kluk z vesnice a za ta léta jsem si zvyknul.

Já to dělal také tak, ale s kobylincem. Práce s tím sušeným h... je daleko příjemnější, než s močůvkou :roll: . Teď už používám jenom chemii :oops: .

úte 05. úno 2013 22:13:09

No ono je možné, že přejdu časem taky na chemii, ale já jsem milovník epifytů jako celku a mám s tím kravincem či kobylincem už zkušenosti. Co po nich dělala platyceria to bylo až k neuvěření a o ostatních ani nemluvě. I katleje na vodorovné podložce si to velice zamlouvaly.

úte 05. úno 2013 22:18:13

Takhle to po těch kravincích roste :)

Přílohy:
platycerium.JPG
platycerium.JPG [ 71.87 KiB | Zobrazeno 3968 krát ]
úte 05. úno 2013 22:29:00

to zahradník- dostal jsem od Lukse stejný bonus,a tak jsem to zkusil naředit.
1 ml hnojiva rozpuštěný v 1 litru RO vody,která měla 10 uS, udělal po rozmíchání vodivost cca 200 uS... :shock: :!:
Takže homeopatikum to asi nebude,alespoň ne ve smyslu ředění... 8-)
Každopádně tvou metodu následné detoxikace Metaxou považuji za velmi rozumnou,nebojím se říci -až osvícenou... :!: :mrgreen:

stř 06. úno 2013 5:23:04

Docela mně tato diskuze potěšila, souhlasím , že ty kravince jsou prostě nejlepší, jsem taky holka z vesnice :lol: , ale hnojím tedy Orchimixem ;) . Přijde mi že okolo toho Biplantolu je to vše velká propagace a lidé prostě věří. Nevím jestli cena odpovídá výsledku , myslím že ne, ale to je věc názoru. Prostě jsem si dlouho myslela , že je to celé docela nesmysl , aby to bylo tak zázračné ,ale bylo to velmi vychvalované , tak jsem mlčela . Až teď to můžu říct- jsem ráda , že jsem se nenechala zmasírovat a ten "zázrak " nekoupila :lol: . Omlouvám se všem , kteří jsou s ním spokojení 8-) Eva

stř 06. úno 2013 8:16:07

Nancy píše:
Čistý Biplantol má 20µS. A konduktometr funguje.

marťan píše:
1 ml hnojiva rozpuštěný v 1 litru RO vody,která měla 10 uS, udělal po rozmíchání vodivost cca 200 uS... :shock: :!:
A konduktometr funguje?Mě to přijde nějaký divný -kolik µS má pak čistý Biplantol nebo že by změnili výrobci základní myšlenku?

stř 06. úno 2013 8:25:04

evulka píše:
Docela mně tato diskuze potěšila, souhlasím , že ty kravince jsou prostě nejlepší, jsem taky holka z vesnice

Považuju se za městskou slečinku :) a kravinec mě ani moc nesmrdí -po rozředění :D

stř 06. úno 2013 8:27:16

Já používám jen orchdidmix a jinak jsem nasušila kravinec, bobky od králíků. Slepičinec používám je k pelargoniím, k orchidejím nevím,zkusím změřit a uvidí se....

stř 06. úno 2013 8:32:12

Tak mě teď napadlo, že to musí vypadat, jako bych vypil i vyjetej volej. Ne ne. Já si jen líznul pod vlivem diskuse. Tý metaxy bylo víc. ;) Uvidíme jak to dopadne. Zkusím to v sezoně vycákat na kytky a pak se znovu ozvu. Ale, upřimě, jsem dalek očekávání zázraků. Pro ten kravinec si raděj zajedu.

stř 06. úno 2013 8:43:17
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 257 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 26  Další