Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je ned 24. lis 2024 1:48:40

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Další
 Bulbophyllum lobii 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Bulbophyllum lobii
knoty jsem někde viděla, že prodávají na metry, mrknou, jestli to ještě najdu

ned 11. lis 2012 23:02:44
Profil ICQ

Tohle je naprd... :!: :?: :mrgreen:
Prostě je každý den pořádně zalej,uvidíš okamžitě,jak se jim to líbí...i listy, i zespodu...VODU... :!:
Založíme klub bulbofilů,jste pro... :!: :?: :mrgreen:
p.Ježek tvrdí,že je to nudný rod.U mne ovšem za 1.... :!:

ned 11. lis 2012 23:11:44
Profil Zobrazit autorovy stránky

Ty knoty na metráž mívají v provaznictvích ;)
Já jsem zjevně nějaká levá na to zalejvání, ale mě rašeliník vodu nijak extra nedrží. Večer ho v misce totálně promáčim a druhej den odpoledne je suchej na troud až se z něj práší. O nějakym živým rašeliníku ani nemůže být v mém případě řeč, je živej tejden a nazdar :? . Kůra mi vydrží vlhká mnohem dýl. Neřikám ve skleníčku s vysokou stálou vlhkostí, ale na parapetu a ve vitríně s proudícím vzduchem je to prostě tak. Všechno, co chce víc vlhka přendavám z rašeliníku do kůry, protože mě nebaví rašeliník máčet každej den. Takže z mých zkušeností je košík s rašeliníkem a velký máčení úplně ok a přemokřený to podle mě bejt nemůže. Takže já (s ohledem na svoje zkušenosti s vysycháním substrátů) s Marťanem souhlasím. To je podobný jako s rašelinou, někde jsem slyšela, že se dává k pokojovkám, protože drží vlhkost. Mě jakejkoliv substrát s vyšším podílem rašeliny beznadějně uschne a už se nikdy nenacucá, zahradní hlína je prostě zahradní hlína.
Takovýhle pře podle mě nemají moc smysl, protože každej z nás má úplně jiný podmínky a každej musí sám zjistit, co u něj funguje.

pon 12. lis 2012 0:40:45
Profil ICQ

marťan píše:
A když budete hodní,prozradím Vám,za co vyměnil Bill ve svých substrátech-po létech úspěšného pěstování - kůru... :lol:

a nechceš to prásknout hned :lol:
s bulbama bojuju, měla jsem je na kůře a teď je většina z nich v miskách s rašeliníkem a mechem. Jsou tam tak 3 měsíce, tak ještě hodnotit nemůžu, ale zatím se jim daří dobře.

pon 12. lis 2012 7:39:32

kajmii píše:
Ty knoty na metráž mívají v provaznictvích ;)
Já jsem zjevně nějaká levá na to zalejvání, ale mě rašeliník vodu nijak extra nedrží. Večer ho v misce totálně promáčim a druhej den odpoledne je suchej na troud až se z něj práší. O nějakym živým rašeliníku ani nemůže být v mém případě řeč, je živej tejden a nazdar :? . Kůra mi vydrží vlhká mnohem dýl. Neřikám ve skleníčku s vysokou stálou vlhkostí, ale na parapetu a ve vitríně s proudícím vzduchem je to prostě tak. Všechno, co chce víc vlhka přendavám z rašeliníku do kůry, protože mě nebaví rašeliník máčet každej den. Takže z mých zkušeností je košík s rašeliníkem a velký máčení úplně ok a přemokřený to podle mě bejt nemůže. Takže já (s ohledem na svoje zkušenosti s vysycháním substrátů) s Marťanem souhlasím. To je podobný jako s rašelinou, někde jsem slyšela, že se dává k pokojovkám, protože drží vlhkost. Mě jakejkoliv substrát s vyšším podílem rašeliny beznadějně uschne a už se nikdy nenacucá, zahradní hlína je prostě zahradní hlína.
Takovýhle pře podle mě nemají moc smysl, protože každej z nás má úplně jiný podmínky a každej musí sám zjistit, co u něj funguje.

Rašelina nesmí nikdy vyschnout, pak už je veliký problém ji vůbec navlhčit. V každém případě rašelinový substrát drží velmi dobře a dlouho vlhkost. Pokud je proschlý již zakoupený substrát, pak je problém. Co se táká Bulbophyl nejsou tak složitá ale chtějí svoje. Mně kvetou zcela běžně a nemám je v neustále mokrém substrátu ba naopak. Ale každý víme své a také podle toho pěstujeme.

pon 12. lis 2012 7:58:21
Administrátor

marťan píše:
A když budete hodní,prozradím Vám,za co vyměnil Bill ve svých substrátech-po létech úspěšného pěstování - kůru... :lol:

Já bejt Billem, tak tu kůru vyměním za mech, pěstuju bulba v mixu mech:mech v poměru cca 1:1. Ten poměr lze ale libovolně měnit v závislosti na podmínkách :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hezký den
Pavel

pon 12. lis 2012 8:56:20

Pro zájemce o info-SZ

Naposledy upravil marťan dne pát 16. lis 2012 18:59:31, celkově upraveno 1

pon 12. lis 2012 9:07:23

to Pavel-
ty bejt Billem,tak tu knihu nekoupím... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

pon 12. lis 2012 9:09:38
Administrátor

marťan píše:
ty bejt Billem,tak tu knihu nekoupím... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tak to chápu ;) Amíkovi z Floridy se věří snadněji, než čecháčkovi (nebo moraváčkovi? já fakt nevím ;) ) z Hornídolní :lol: :lol: :lol:
Hezký den
Pavel

pon 12. lis 2012 9:16:47

Marťane díky :P

pon 12. lis 2012 9:27:19
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 129 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Další