Autor |
Zpráva |
EvaJ
Registrován: sob 16. srp 2008 22:06:16 Příspěvky: 4267 Bydliště: Svatá, okres Beroun
|
Re: Bulbophyllum lobii
knoty jsem někde viděla, že prodávají na metry, mrknou, jestli to ještě najdu
|
ned 11. lis 2012 23:02:44 |
|
|
marťan
|
_________________ www.orchids.webnode.cz
|
ned 11. lis 2012 23:11:44 |
|
|
kajmii
Registrován: stř 06. led 2010 22:18:15 Příspěvky: 907 Bydliště: Praha Kolovraty
|
Ty knoty na metráž mívají v provaznictvích Já jsem zjevně nějaká levá na to zalejvání, ale mě rašeliník vodu nijak extra nedrží. Večer ho v misce totálně promáčim a druhej den odpoledne je suchej na troud až se z něj práší. O nějakym živým rašeliníku ani nemůže být v mém případě řeč, je živej tejden a nazdar . Kůra mi vydrží vlhká mnohem dýl. Neřikám ve skleníčku s vysokou stálou vlhkostí, ale na parapetu a ve vitríně s proudícím vzduchem je to prostě tak. Všechno, co chce víc vlhka přendavám z rašeliníku do kůry, protože mě nebaví rašeliník máčet každej den. Takže z mých zkušeností je košík s rašeliníkem a velký máčení úplně ok a přemokřený to podle mě bejt nemůže. Takže já (s ohledem na svoje zkušenosti s vysycháním substrátů) s Marťanem souhlasím. To je podobný jako s rašelinou, někde jsem slyšela, že se dává k pokojovkám, protože drží vlhkost. Mě jakejkoliv substrát s vyšším podílem rašeliny beznadějně uschne a už se nikdy nenacucá, zahradní hlína je prostě zahradní hlína. Takovýhle pře podle mě nemají moc smysl, protože každej z nás má úplně jiný podmínky a každej musí sám zjistit, co u něj funguje.
|
pon 12. lis 2012 0:40:45 |
|
|
kaacka3
|
marťan píše: A když budete hodní,prozradím Vám,za co vyměnil Bill ve svých substrátech-po létech úspěšného pěstování - kůru... a nechceš to prásknout hned s bulbama bojuju, měla jsem je na kůře a teď je většina z nich v miskách s rašeliníkem a mechem. Jsou tam tak 3 měsíce, tak ještě hodnotit nemůžu, ale zatím se jim daří dobře.
_________________ http://kaacka3.rajce.idnes.cz/
|
pon 12. lis 2012 7:39:32 |
|
|
Míra
|
kajmii píše: Ty knoty na metráž mívají v provaznictvích Já jsem zjevně nějaká levá na to zalejvání, ale mě rašeliník vodu nijak extra nedrží. Večer ho v misce totálně promáčim a druhej den odpoledne je suchej na troud až se z něj práší. O nějakym živým rašeliníku ani nemůže být v mém případě řeč, je živej tejden a nazdar . Kůra mi vydrží vlhká mnohem dýl. Neřikám ve skleníčku s vysokou stálou vlhkostí, ale na parapetu a ve vitríně s proudícím vzduchem je to prostě tak. Všechno, co chce víc vlhka přendavám z rašeliníku do kůry, protože mě nebaví rašeliník máčet každej den. Takže z mých zkušeností je košík s rašeliníkem a velký máčení úplně ok a přemokřený to podle mě bejt nemůže. Takže já (s ohledem na svoje zkušenosti s vysycháním substrátů) s Marťanem souhlasím. To je podobný jako s rašelinou, někde jsem slyšela, že se dává k pokojovkám, protože drží vlhkost. Mě jakejkoliv substrát s vyšším podílem rašeliny beznadějně uschne a už se nikdy nenacucá, zahradní hlína je prostě zahradní hlína. Takovýhle pře podle mě nemají moc smysl, protože každej z nás má úplně jiný podmínky a každej musí sám zjistit, co u něj funguje. Rašelina nesmí nikdy vyschnout, pak už je veliký problém ji vůbec navlhčit. V každém případě rašelinový substrát drží velmi dobře a dlouho vlhkost. Pokud je proschlý již zakoupený substrát, pak je problém. Co se táká Bulbophyl nejsou tak složitá ale chtějí svoje. Mně kvetou zcela běžně a nemám je v neustále mokrém substrátu ba naopak. Ale každý víme své a také podle toho pěstujeme.
|
pon 12. lis 2012 7:58:21 |
|
|
pavelheger
Administrátor
Registrován: úte 29. črc 2008 14:35:34 Příspěvky: 3346 Bydliště: Senetářov. okr. Blansko
|
marťan píše: A když budete hodní,prozradím Vám,za co vyměnil Bill ve svých substrátech-po létech úspěšného pěstování - kůru... Já bejt Billem, tak tu kůru vyměním za mech, pěstuju bulba v mixu mech:mech v poměru cca 1:1. Ten poměr lze ale libovolně měnit v závislosti na podmínkách Hezký den Pavel
|
pon 12. lis 2012 8:56:20 |
|
|
marťan
|
Pro zájemce o info-SZ
Naposledy upravil marťan dne pát 16. lis 2012 18:59:31, celkově upraveno 1
|
pon 12. lis 2012 9:07:23 |
|
|
marťan
|
to Pavel- ty bejt Billem,tak tu knihu nekoupím...
|
pon 12. lis 2012 9:09:38 |
|
|
pavelheger
Administrátor
Registrován: úte 29. črc 2008 14:35:34 Příspěvky: 3346 Bydliště: Senetářov. okr. Blansko
|
Tak to chápu Amíkovi z Floridy se věří snadněji, než čecháčkovi (nebo moraváčkovi? já fakt nevím ) z Hornídolní Hezký den Pavel
|
pon 12. lis 2012 9:16:47 |
|
|
kaacka3
|
Marťane díky
_________________ http://kaacka3.rajce.idnes.cz/
|
pon 12. lis 2012 9:27:19 |
|