Autor |
Zpráva |
pavelheger
Administrátor
Registrován: úte 29. črc 2008 14:35:34 Příspěvky: 3346 Bydliště: Senetářov. okr. Blansko
|
Re: Zimní zahrada
Na té schované trubce jsou Radkem zmíněné restrepie. Asi 7 nebo 8 druhů. Spolehlivě z nich kvete ale jen jedna trichoglossa. Ta kvete skoro nepřetržitě užasi 2 měsíce. Pořád nové a nové květy. Maximálně ale jen dva společně. Na ty koule není ani třeba moc zručnosti a dokonce ani času. Nafoukneš kulatý balonek do požadované velikosti, omotáš ho libovolně cik-cak savou bavlnkou, vymácháš ve vodním skle a necháš uschnout. Pak balónek píchneš a vytáhneš a máš kouli jak víno Jo a zapomněl jsem na tu teplotu. Tak tu ve výškách neměřím. Mám teploměr pouze na stole a v podstatě už ani na ten se nedívám hezký den Pavel
|
pon 29. říj 2012 12:17:44 |
|
|
HAKI
Registrován: stř 01. říj 2008 16:31:10 Příspěvky: 5296 Bydliště: Hradec Králové
|
pavelheger píše: Pak balónek píchneš a vytáhneš a máš kouli jak víno Teda co ty lidi nevymyslí -skoro bych řekla že si jich pár umotal taky. jen tak jestli to svedeš. pavelheger píše: Jo a zapomněl jsem na tu teplotu. Tak tu ve výškách neměřím. Mám teploměr pouze na stole a v podstatě už ani na ten se nedívám A není to právě to proč nekvetou?Víš třeba tam není až takový rozdíl teplot,když se topí v zimě.Ale je to průchozí místnost ?třeba to není tak drsný ale sám píšeš pavelheger píše: Když je zataženo je pokles jen pár stupínků. l
|
pon 29. říj 2012 12:26:25 |
|
|
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2879 Bydliště: Hradec Králové
|
pavelheger píše: Na té schované trubce jsou Radkem zmíněné restrepie. Asi 7 nebo 8 druhů. Spolehlivě z nich kvete ale jen jedna trichoglossa. Ta kvete skoro nepřetržitě užasi 2 měsíce. Pořád nové a nové květy. Maximálně ale jen dva společně. Na ty koule není ani třeba moc zručnosti a dokonce ani času. Nafoukneš kulatý balonek do požadované velikosti, omotáš ho libovolně cik-cak savou bavlnkou, vymácháš ve vodním skle a necháš uschnout. Pak balónek píchneš a vytáhneš a máš kouli jak víno Jo a zapomněl jsem na tu teplotu. Tak tu ve výškách neměřím. Mám teploměr pouze na stole a v podstatě už ani na ten se nedívám hezký den Pavel Nevím, to množství sodíku ve vodním skle.. Alespoň by to pak chtělo naložit na pár dní do destilky.
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
pon 29. říj 2012 15:54:50 |
|
|
ma-ja
|
pavelheger píše: Na té schované trubce jsou Radkem zmíněné restrepie. Asi 7 nebo 8 druhů. Spolehlivě z nich kvete ale jen jedna trichoglossa. Ta kvete skoro nepřetržitě užasi 2 měsíce. Pořád nové a nové květy. Maximálně ale jen dva společně. Na ty koule není ani třeba moc zručnosti a dokonce ani času. Nafoukneš kulatý balonek do požadované velikosti, omotáš ho libovolně cik-cak savou bavlnkou, vymácháš ve vodním skle a necháš uschnout. Pak balónek píchneš a vytáhneš a máš kouli jak víno Jo a zapomněl jsem na tu teplotu. Tak tu ve výškách neměřím. Mám teploměr pouze na stole a v podstatě už ani na ten se nedívám hezký den Pavel Jako ty balónky jsme kdysi stejným způsobem vyráběli kryt na lustr, jenom místo bavlnky jsme použili lýko a veliký balón. Bylo to po svatbě a neměli jsme peníze, ale nakonec to vypadalo moc hezky
|
pon 29. říj 2012 16:10:51 |
|
|
pavelheger
Administrátor
Registrován: úte 29. črc 2008 14:35:34 Příspěvky: 3346 Bydliště: Senetářov. okr. Blansko
|
Paphio píše: Nevím, to množství sodíku ve vodním skle.. Alespoň by to pak chtělo naložit na pár dní do destilky. No vzhledem k tomu, že to jen tak visí ve vzduchu, tak bych v tom sodíku problém ani neviděl Nebo se mýlím? Hezký den Pavel
|
pon 29. říj 2012 16:24:08 |
|
|
Paphio
Registrován: pon 13. črc 2009 11:10:58 Příspěvky: 2879 Bydliště: Hradec Králové
|
Jistě by šel použít i epoxydový lak, bylo by to trvanlivější.
_________________ http://www.orchidey.estranky.cz/
|
pon 29. říj 2012 17:32:21 |
|
|
Věra
|
Re: Právě kvete 5
pavelheger píše: Tak tady to je. Na jednu změnu vlastně přece jen došlo. Násada od pometla byla nahrazena akátem Jo a ještě jedna změna - větší nepořádek pod stolem Hezký den Pavel Pavle, máš to moc pěkné,jen by mě zajímal styl zálivky......Věra
|
pon 29. říj 2012 19:23:14 |
|
|
pavelheger
Administrátor
|
Mám 5 litrový postřikovač a tím postřikuji přímo na substrát kytky co jsou na stolech. To co visí, je buď na samozavlažovacích trubkách nebo to hold musím občas sundat, přestříkat, nechat okapat a vrátit zpět Hezký den Pavel
|
pon 29. říj 2012 19:53:30 |
|
|
Věra
|
pavelheger píše: Mám 5 litrový postřikovač a tím postřikuji přímo na substrát kytky co jsou na stolech. To co visí, je buď na samozavlažovacích trubkách nebo to hold musím občas sundat, přestříkat, nechat okapat a vrátit zpět Hezký den Pavel Díky, tak aspoň nejsem sama, kdo se s nimi takhle piplá
|
pon 29. říj 2012 20:04:00 |
|
|
Peťa
|
Ahoj, dovoluji si vstoupit mezi Vás. Jelikož jsem právě ve fázi plánování ZZ a pokud vše klapne, tak bych se na jaře příštího roku mohla dočkat realizace. Přečetla jsem o ZZ poměrně dost, takže nějakou představu mám. Poptala jsem a už i dostala nabídky na ZZ od několika firem. Provedení z hliníkových profilů by bylo určitě prima, ale to nezaplatím, takže momentálně zvažuji provedení z plastu, příp. europrofilů, i když u těch mě odrazuje jejich případná údržba. Ještě jsem na netu objevila výrobu ZZ z ocelových , pozinkovaných jeklů v kombinaci se dřevem, což taky vypadá docela zajímavě.
Máte někdo ZZ z těchto ocelových profilů? Pokud ano, jak jste spokojeni?
A dále bych chtěla poprosit, měli byste kontakt, doporučení na nějakou spolehlivou firmu dodávající ZZ? Jsem z jižní části středních Čech, resp. rozhraní JČ a SČ, ale při dnešní většinou, celorepublikové působnosti firem je to asi téměř jedno.
Mohli byste mi případně poradit, pokud jste ZZ nerealizovali svépomocí, na co si dát u dodávající firmy pozor, nebo přímo u koho jste objednali?
Za všechny informace Vám budu velice vděčná, protože mám ze studování ZZ nafouknutou hlavu a nerada bych něco podcenila. Přece jenom se jedná o poměrně velkou investici. Děkuji všem. Petra
|
stř 31. říj 2012 15:34:50 |
|
|