Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je sob 23. lis 2024 6:31:10

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 407 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 41  Další
 Rupikoly 
Autor Zpráva
Moderátor

Příspěvek Re: Rupikoly
Já jsem žádnou kytku nikdy neumořil! Já jsem jich vždycky zlikvidoval hned několik naráz. Pominu li běžné pěstební neúspěchy hlavní nepřítel byla technika. Ta mi selhala v životě ve velkém vlastně čtyřikrát za těch 47 let. . Vždy v mé nepřítomnosti když se musí za prací dojíždět. Dvakrát topení a dvakrát elektrika. Škody po výpadku topení nebyly tak katastrofální (mrzlo do -5) . Katastrofální byly výpadky elektriky za letních veder. Odrovnal jsem cca 50ks masdeválií , 30 Drakul,20 Sophronitis, a co mne hrozně do dnes mrzí vypěstované a návazané Sophr coccinea cca 200ks. ty ostatní drobné ani nepočítám. ve druhém skleníku spousty nádherných Cattlejí . Musel jsem vybudovat celou novou elektriku od základu s několika jištěními jak topení tak el. Všechny tyto pohromy jsou z posledních 20 let.
Vždy jsem měl jako "pojistku " před skleníkem velkou švestku která dělala po 50 let nad skleníkem stín. Jakmile začala sesychat a musel jsem ji ořezat začaly problémy které nevyřešilo ani stínování. A teď ji budu jako suchou kácet.

Malá část spálených rostlin

Přílohy:
IMG_3778 Trochu moc slunce.jpg
IMG_3778 Trochu moc slunce.jpg [ 192.62 KiB | Zobrazeno 3028 krát ]
ned 26. srp 2012 11:02:34

Virens - tak to je masakr :cry: , už asi pět minut přemejšlím, jestli bych se z něčeho takovýho vzpamatovala. Zřejmě jo, ale ten pocit marnosti.. :( . Je mi líto těch kytiček, ale i tebe a je fajn, žes to ustál.

ned 26. srp 2012 13:34:34

Drsný pocit zmaru.Chce to hodně síly začínat po tomhle znova... :|
Občas něco podobného zažívám u zvířat.Jednou nám blesk zabil 24 krav s telaty,které se schovaly pod strom při bouřce.Ležely tam kolem dokola, jako nějaký obří okvětní plátky... :cry:

ned 26. srp 2012 13:42:16
Profil Zobrazit autorovy stránky

marťan píše:
Občas něco podobného zažívám u zvířat.Jednou nám blesk zabil 24 krav s telaty,které se schovaly pod strom při bouřce.Ležely tam kolem dokola, jako nějaký obří okvětní plátky... :cry:

Hodně vzdálenej pocit zmaru (na Virensovu hrůzu to nemělo, ale zasáhlo mě to) jsem měla letos na konci února, když jsme mamku museli odvízt do nemocnice a já se dostala pro kytičky na chalupu až za 14 dní. To jsem vážně brečela, odnesli to všechny faleňáci (její oblíbenci cca 40), přežili jen dva. Zvláštní na tom bylo, že z botaniky neodešlo nic krom tří kytiček (gongora, epidendrum a dendrobium). A to tu bylo 5-6 C a dost vysoká vzdušná vlhkost. Strašný, strašný, strašný :( . Dodnes jsem nenašla odvahu to mamce říct.

ned 26. srp 2012 14:00:43

apolenka píše:
marťan píše:

Hodně vzdálenej pocit zmaru (na Virensovu hrůzu to nemělo, ale zasáhlo mě to) jsem měla letos na konci února, když jsme mamku museli odvízt do nemocnice a já se dostala pro kytičky na chalupu až za 14 dní. To jsem vážně brečela, odnesli to všechny faleňáci (její oblíbenci cca 40), přežili jen dva. Zvláštní na tom bylo, že z botaniky neodešlo nic krom tří kytiček (gongora, epidendrum a dendrobium). A to tu bylo 5-6 C a dost vysoká vzdušná vlhkost. Strašný, strašný, strašný :( . Dodnes jsem nenašla odvahu to mamce říct.

Jak tak na to koukám je nás tu víc s podobnými zkušenostmi. Ale že to z nás leze, jak z chlupaté deky :mrgreen: . Život občas píše dramata :roll: .

ned 26. srp 2012 14:08:23
Moderátor

manželka se mi diví, že špatně spím když je -20°C ale po těch všech zkušenostech vím své. Byl jsem vždy přesvědčen, že technika nemůže selhat až do roku 91 kdy přišlo 1. varování . Dnes vše pojištěno přes GSM a co já vím všechno , stejně nespím jak bych měl. Když přijde v noci SMS vyletím jak raketa. :lol: A to se můžu každou minutu podívat kolik je stupňů ve skleníku a jaké je napětí.

ned 26. srp 2012 14:54:17

Nejsem si zcela jistá, jestli bych byla schopná se oklepat a jít dál po takových událostech. Máte fakt kuráž

ned 26. srp 2012 15:56:03

já se vrátím k rupikolám, dneska rozkvetla tato krásně žlutá - L.bradei. Květenství není moje zásluha, přišla už s nasazenými poupaty.

Přílohy:
DSCN8845.JPG
DSCN8845.JPG [ 111.21 KiB | Zobrazeno 2962 krát ]
ned 26. srp 2012 17:56:48
Profil ICQ

Pod tu fotku bych se klidně podepsal... :shock: :!: Krásný květ s poupětem,má ji maminka-tak doufám,že se také dočkáme... :P
Všiml jsem si,že je dost zmenšuješ,můžeš jít až na 1000 pixelů na šířku... 8-)

ned 26. srp 2012 17:59:39

marťan píše:
Pod tu fotku bych se klidně podepsal... :shock: :!: Krásný květ s poupětem,má ji maminka-tak doufám,že se také dočkáme... :P
Všiml jsem si,že je dost zmenšuješ,můžeš jít až na 1000 pixelů na šířku... 8-)

to zmenšování je můj největší problém s úpravou fotek. Tahle tedy není upravená vůbec a navíc je focená v ruce (bez stativu). někdy si to zmenším a je to OK, někdy mi to třikrát vyhodí, že je fotka velká. Takže z pohodlnosti :oops: :oops: zmenšuji v Picasa3, kde mám nastaveno zmenšení na 600 pixelů a vím, že to fórum vezme

ned 26. srp 2012 18:03:43
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 407 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 41  Další