dendrobium nobile - neobvyklé kvetení
dobrý den, podle toho co jsem si načetla různě na internetu a v diskuzích, tak se mi stala asi neobvyklá věc. S orchidejema začínám a všechny mám teprve od vánoc. Pod vánoční stromek jsem dostala docela velké dendrobium nobile z obi, bylo po celé délce (40-50cm) obalené květy. Vydrželo tak celkem dlouho a postupně kolem února odkvetlo. Různě pouštělo keiky, které jsem oddělila. I jsem ho přesadila i když to možná nebylo ještě nutné
... dost jsem se o něj starala a hnojím tak 1-2x za 14dní výživou na list.. do nového substrátu se krásně zakouslo a roste a minulý týden pustilo nahoře na špičce zvláštní výhon, z kterého se nakonec vylouply květy.. tohle dendrobium by mělo kvést jednou ročně a většinou v zimě ne?
takže mi vlastně chladnomilná orchidej, která by teď vůbec kvést neměla nasadila květy v takovém horku.. v pokoji je teď opravdové horko..
mám strach, že mi ty květy z toho horka shodí, ale zase mam i strach s ní hnout do chladnější místnosti, aby to nemělo stejnej efekt.. takže asi vydržet a čekat? jsem z toho dost paf, zdá se mi to dost nemožný v takových to podmínkách..