Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 25. lis 2024 0:58:19

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 593 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 60  Další
 Masožravé rostliny 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Masožravé rostliny
Ta vanička vypadá dobře. Takových by se mi hodilo...... Odkud že?

pon 12. pro 2011 18:25:03
Profil ICQ

Karlos píše:
Ta vanička vypadá dobře. Takových by se mi hodilo...... Odkud že?
Ikea. Mají spoustu velikostí a je to i s víkem - mám v tom chvostoskoky, cvrčky a stínky Trichorrhina tomentosa pro žáby, tropické šneky, čolky, hady (k víku se dají pořídit jakési zámky)... Dělal jsem z toho i vytíračky pro ryby - jsou stohovatelné, takže jsem strčil dvě do sebe, u vnitřní ovšem předem vyřízl dno a nalepil tavnou pistolí plynařskou značkovací síť; mezi dnem vnitřní, vyříznuté, a vnější vznikla krásná dvoucentimetrová mezera, kam spadnou jikry a rodiče na ně po tření nemůžou...
T.

pon 12. pro 2011 23:39:21

Jo, jo stará dobrá IKEA.. :D A ta mělká bílá neprůhledná je nějaká fotografická miska, či co...taky dobrá věc...

Citace:
...by měla škola vyvážit zlatem...
No právě v dnešní době ..toho zlata do školství moc neteče..skoro se bojím někde říct, že jsem učitelka... protože lidi slyší z médií jen jak se učitelům přidává a ještě mají ty prázdniny... :|
Prázdniny máme...to je pravda..plně je využíváme na zotavení psychiky a potlačování všech možných deformací z povolání... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ale na penězích nám ještě nikdo nepřidal.....ačkoliv to všude hlásají...spíš naopak. :( takže učitelování prostě musí bavit...jinak by každý normální člověk brzy prchnul k nějaké jednodušší a normálně placené práci...Párkrát jsem suplovala v devátých třídách němčinu.... :shock: no řeknu vám ...lahoda..Zlatí moji družináři (děti od 1. do 5. třídy.) :twisted:

Ale celkem mne mrzí, že mají družinářky jako takové, celkem špatnou pověst - "..jen hlídají děcka, pijí kafe a luští křížovky...." :? Znám i takové.... ale znám taky spousty jiných "potrhlých" které to berou osobně a s děckama opravdu pracují... :D

No už raději nebudu zdržovat... neb jsme odbočili od tématu a zde jsou fotky pokusných množení listy tučnic po 3/4 roce:
ObrázekObrázek
a takhle dopadl stejně starý výsev rosnatek ze semínek.... :D tam co je v krabičce prázdno,ta polovina byla blíže dětem a ony zalévaly více než se rosnatkám líbilo (a chytly plíseň)...
Obrázek

úte 13. pro 2011 0:30:06

Vypadá to, že to máš dva koníčky v jednom. Už jsem to říkala jinde, ale řeknu to i tady - moc ti fandím, přála bych si takovou družinářku u nás ve škole :D A tu tučnici zkusím. Díky za tipy

úte 13. pro 2011 10:42:48
Administrátor

Nádherná množárnička :mrgreen: Máš můj obdiv.
A takto lze množit všechny tučnice nebo jen ty se zimní růžicí?
Díky Pavel

úte 13. pro 2011 11:37:29
Profil Zobrazit autorovy stránky

Zdenka píše:
Vypadá to, že to máš dva koníčky v jednom. Už jsem to říkala jinde, ale řeknu to i tady - moc ti fandím, přála bych si takovou družinářku u nás ve škole :D A tu tučnici zkusím. Díky za tipy

Zdeno, já je přímo zbožňuji a kvetou celý rok,nyní jsou ve skleníku s pelargoniemi, hůř mi šly Drosery....Věra

úte 13. pro 2011 13:57:44

Tommy asi chová a pěstuje všechno. Fakt čumim, prej chvostoskoky. Jinej se toho zbavuje.....

úte 13. pro 2011 18:05:44
Profil ICQ

Citace:
Ale celkem mne mrzí, že mají družinářky jako takové, celkem špatnou pověst - "..jen hlídají děcka, pijí kafe a luští křížovky...." :? Znám i takové.... ale znám taky spousty jiných "potrhlých" které to berou osobně a s děckama opravdu pracují... :D

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tak to znám, ve školství jsem se realizovala přes třicet let - od vychovatelky v drůže až po ředitelku na intru a můžu říct, že pravdu díš. Nezdáš se některým divná??? :lol:
(já vím, že to sem nepatří, ale nedalo mi to)

úte 13. pro 2011 22:42:24

Karlos píše:
Tommy asi chová a pěstuje všechno. Fakt čumim, prej chvostoskoky. Jinej se toho zbavuje.....
Ano, mám velmi tolerantní manželku, která nedává moc znát, jak ji ničí moje nutkání plnit domeček rozličnými zástupci fauny a flóry :mrgreen: . No a co se chvostoskoků v květináči týká, trochu jsem se divil, že se to tu často považuje za problém - nevěřím moc tomu, že by se v bytových podmínkách dokázali v květináči namnožit tak, aby mohli způsobit problémy, spíš bych je považoval za jakousi "zdravotní policii", která v hrnku likviduje vše odumřelé. Ale já zalévám poměrně málo, takže se určitě nepřemnoží. V akvaristice a teraristice je to naopak hodnotné krmivo a taky se používají pro čištění hladiny - někdy bývá problém s různými "šlemy"; stačí nasypat chvostoskoky a oni všechno z hladiny sežerou (pokud je dřív nesežerou ryby :mrgreen: ). O víkendu dám foto chovu chvostoskoků ;) .
T.

stř 14. pro 2011 19:12:56

tommy píše:
O víkendu dám foto chovu chvostoskoků ;) .
T.

Teda na tohle určitě nezapomeň protože to teda zní lákavě -jak to asi vypadá proboha :D

stř 14. pro 2011 23:01:43
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 593 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 60  Další