Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 25. lis 2024 5:45:30

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Rhyncholaelia glauca x Prosthechea citrina 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Rhyncholaelia glauca x Prosthechea citrina
já si myslím, že by to mělo být vyrovnané. že ideální je krásná kytka krásně nainstalovaná. (když už ji člověk má doma a ne ve specializovaném skleníku) že instalace pomůže vyzdvihnout krásu květu. taky si myslím, že podřídit podmínky k růstu estetice je naprostá hloupost. na druhou stranu katleje bez problémů v keramice rostou - viděl jsem tady na fóru i sophronitisy v keramickém květináči. vypadalo to dobře...
omlouvám se paphiovi, že jsem si dovolil vyslovit jakousi kritiku nebo pochyby i ostatním.
jedná se o téma, které ve mě stále leží, tak to nějak vybublalo nevhodně na povrch...

čtv 06. led 2011 12:51:43
Profil Zobrazit autorovy stránky

Lehce odbočím
Jeden pafíčkář v klubu -podotýkám má jen přírodní Paph.Pár pafíků jsem od něj viděla. Má je v malých hliněných miskách .Musím říci že to vypadá velice esteticky-pěkně. Není to žádný začátečník.Kytky má pěkný. Asi před půl rokem říká-dal bych paph do skleněných misek ale kdo mě udělá misku z odtokovým otvorem.Chtěl něco dát do skla pro celkový ještě lepší dojem.Já souhlasím i když jsem si pomyslela něco o bláznovství .Ta radost z kytek je i v tomto.Není to v množství ale v tom jak to vidím já jak to cítím.A když v tom či onom kytky ještě porostou -haleluja. ;) H

čtv 06. led 2011 13:22:58

no, já to mám nějak podobně. s kytkama jsem začínal přes bonsai a tam je estetika tak nějak automaticky přítomná... číňani mají punsai - to nejsou tolik stříhané či kroucené stromky (jedná se prostě o malý strom - který si roste jak chce), což je takový pěkný kompromis (kvůli pocitu z mrzačení kvůli estetice u klasických bonsai) - pak jsem přešel k sukulentním bonsajím (ty vůbec netrpí v malé keramické misce)... možná jsem příliš ovlivněn i tím.. jinak u epifitních orchidejí vnímám také jako velmi vhodné esteticky namontování na větev s mechem - ovšem - to většinou nejde v suchém bytě...

čtv 06. led 2011 13:33:38

Já si to v podstatě nějak kombinuju. Pokud je rostlina "koukací" (tzn. kvete), mám květináč v glazovaném krytu. Po odkvětu nebo při letnění jsou bez krytu, aby měly i kořeny dostatek světla a vzduchu. Jsou prostě na rekreaci. Předesílám, že jsem parapetář. A abych se Paphia zastala - celkové umístění jeho rostlin, jak je má doma, vypadá moc dobře a ty nádoby nejsou v tom množství rostlin nijak nápadné a rušivé.

čtv 06. led 2011 14:41:57

Tak ten ozdobný květináč asi taky není moc vhodný- nemůže tam vzduch. Jak to ted napsat. ;) Hm........myslím že se nikdo nemusí nikoho zastávat , píšeme tu jen názor.Mě se třeba u Paphia líbí jeho misky -ten tvar a druh který jsem nikde ještě nesehnala :twisted:Doufám že nedostanu ťafku za upřímnost a ještě protože jsem v jiném tématu.

čtv 06. led 2011 15:29:51
Administrátor

HAKI píše:
...Doufám že nedostanu ťafku za upřímnost a ještě protože jsem v jiném tématu.

Kdepak, admin má dneska dobrou náladu :lol:

čtv 06. led 2011 15:54:06
Moderátor

pavelheger píše:
HAKI píše:
...Doufám že nedostanu ťafku za upřímnost a ještě protože jsem v jiném tématu.

Kdepak, admin má dneska dobrou náladu :lol:

Ha ha, tak to jsem překvapen. :lol: :lol:
Co takhle napsat něco o tom křížení Paphio. Která rostlina nesla semeník a která pyl.
Nejsem si jistý, jestli to mělo nějaký účinek. Květ se dvakrát nezměnil, snad jen rostlina. V tom případě by se mohlo jednat o lehčeji pěstovatelný druh s květem podobným Prostechea citrina. Na druhou stranu musím říct, že ty šedivé cibulkové pahlízy s jemným nádechem zaprášení se mi na P. citrina líbí víc.

čtv 06. led 2011 17:48:59

Na citrinu to křížit nešlo, matka je glauca. U hybridů se obvykle na prvním místě uvádí matka.

čtv 06. led 2011 17:52:32
Moderátor

Já jsem si to myslel, jen jsem si nebyl dvakrát jistý. Takže se tím pádem pěstování trochu zlehčilo ne? Bohužel rostlina po celý rok v kuse nekvete, tak jestli nebylo na škodu z ní dělat normální "Cattleyu"

čtv 06. led 2011 17:56:16

HAKI píše:
Tak ten ozdobný květináč asi taky není moc vhodný- nemůže tam vzduch. Jak to ted napsat. ;) Hm........myslím že se nikdo nemusí nikoho zastávat , píšeme tu jen názor.Mě se třeba u Paphia líbí jeho misky -ten tvar a druh který jsem nikde ještě nesehnala :twisted:Doufám že nedostanu ťafku za upřímnost a ještě protože jsem v jiném tématu.

Proto je mám v tom ozdobným jen dočasně. Jinak souhlasím, že to není úplně ideální.

čtv 06. led 2011 18:47:38
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další