Autor |
Zpráva |
mysicka
|
Re: uvadla orchidej
tak pisu jak jsemdopadl... ono to zrejme nebylospatnou vodou ani koreny... ja hlupak tu rostlinu koupil v ikee, ucarovala me 4mi! nadhernymi kvetnimi stvoly... jenze zacla uvadat... ted sena ni divam a docetljsem se tu, ze pokud stvolvyrusta ze srdicka je neco spatne a rostlina odejde zrejme.. a ano, 4 vyhon jde primo ze srdicka.. zrejme ji tak nakrizili kvuli vyhonum az se sama radsi zabije ale zatim neninic ztraceno, sice vypada porad povadle, ale stvolijsem nechal, kvety uz upadali a ted behem 3 tydnu koukam a na stolech rasi dalsi vyhony.. takze snad jeste vykvete z techstarych, uz jema 5 cm dlouhe... tak uvidime... ale prisuju to tomustvolu v srdicku
|
ned 14. lis 2010 20:32:32 |
|
|
Zdenka
|
mysicka píše: tak pisu jak jsemdopadl... ono to zrejme nebylospatnou vodou ani koreny... ja hlupak tu rostlinu koupil v ikee, ucarovala me 4mi! nadhernymi kvetnimi stvoly... jenze zacla uvadat... ted sena ni divam a docetljsem se tu, ze pokud stvolvyrusta ze srdicka je neco spatne a rostlina odejde zrejme.. a ano, 4 vyhon jde primo ze srdicka.. zrejme ji tak nakrizili kvuli vyhonum az se sama radsi zabije ale zatim neninic ztraceno, sice vypada porad povadle, ale stvolijsem nechal, kvety uz upadali a ted behem 3 tydnu koukam a na stolech rasi dalsi vyhony.. takze snad jeste vykvete z techstarych, uz jema 5 cm dlouhe... tak uvidime... ale prisuju to tomustvolu v srdicku Přečetla jsem znovu celé vlákno a pořád nějak nevím, jaká že orchidej ti to vadne. Phalaenopsis nebo co?
|
ned 14. lis 2010 21:08:42 |
|
|
mysicka
|
ano ano, zakoupena v ikee, asi mesic kvetla, listy v poradku a pak najednou zacli listy vadnout, myslel jsem presoleny substrat, uhnile koreny.. presadil jsem, par korinku odstranil ale jinak mela fakt krasny velky koreny.. tak sem cekal, a porad nic, listy povadle k zemi... ale po schozu kvetu zacli rust vyhony dal, takze zatim zije.. ale pak sem se docetl o tom stvolu v srdicku a tahle ho ma taky... ma 4... nevim, co si mam myslet, prisuzuju to tomu..jiamk zbytek falen je v pohode... tak nevim co je spatne...
|
ned 14. lis 2010 21:16:14 |
|
|
Zdenka
|
mysicka píše: ano ano, zakoupena v ikee, asi mesic kvetla, listy v poradku a pak najednou zacli listy vadnout, myslel jsem presoleny substrat, uhnile koreny.. presadil jsem, par korinku odstranil ale jinak mela fakt krasny velky koreny.. tak sem cekal, a porad nic, listy povadle k zemi... ale po schozu kvetu zacli rust vyhony dal, takze zatim zije.. ale pak sem se docetl o tom stvolu v srdicku a tahle ho ma taky... ma 4... nevim, co si mam myslet, prisuzuju to tomu..jiamk zbytek falen je v pohode... tak nevim co je spatne... Stává se, že phalaenopsis vyžene z boku nový růstový výhon, takže bych to nevzdávala. A taky je možné, že ze srdíčka ještě list vyroste. Tak uvidíš. V každém případě vadnutí nesouvisí s tím, odkud roste květní stvol, spíš s tím, jak ji pěstuješ. Jestli zaléváš kohoutkovou vodou a máš ji tvrdou, je to tím, že se kořeny zasolej a neberou. Přestala bych hnojit, zalévala bych pouze měkkou vodou a čekala bych, co bude dál. Hlavně nechat vyschnout před další zálivkou. Hodně štěstí.
|
ned 14. lis 2010 21:22:36 |
|
|
mysicka
|
dekuju, ona se podle me snazi... na jednom tom stvolu co leze ze srdicka vyrost velky list asi 5 cm od srdicka, na druhym je taky listek v pulce stvolu, ale nevim jestli je to keiky... navic ted rostou stcoly dal.. tak uvidime, rozhodne ji kvuli povadlym listum vyhazovat nebudu ) do nedavna jsem ji zaleval kohoutkovou vodou, ted destilkou... objednal jsem si konduktometr abych mel prehled jak jsme na tom s vou na praze3.. tak uvidme a dekuju za poradu
|
ned 14. lis 2010 21:31:46 |
|
|
Zdenka
|
Pokud se to někdy povede, dej foto, je to nejlepší. Přes sklad obrázků je to nejjednodušší.
|
ned 14. lis 2010 22:03:45 |
|
|
mysicka
|
zkusim to, ale nevim jak na to, mam ipad od apple a nejak to njede sem.. ale zkusim to
|
ned 14. lis 2010 22:12:32 |
|
|
Zdenka
|
mysicka píše: zkusim to, ale nevim jak na to, mam ipad od apple a nejak to njede sem.. ale zkusim to Ulož fotku do PC a pak ji přes sklad obrázků stáhni a sem zkopíruj klikatelný kod pro forum.
|
ned 14. lis 2010 22:14:16 |
|
|
mysicka
|
nevim, ale mij ipad tohle proste neumi.. kdyzdam nahratobrazek tak se mi nic nikde neotevre.. jedine pres email...
|
ned 14. lis 2010 22:19:56 |
|
|
Zdenka
|
mysicka píše: nevim, ale mij ipad tohle proste neumi.. kdyzdam nahratobrazek tak se mi nic nikde neotevre.. jedine pres email... Dam ti do SZ adresu, pošli mi to mailem.
|
ned 14. lis 2010 22:26:28 |
|
|