Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je pon 25. lis 2024 4:56:32

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 uvadla orchidej 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: uvadla orchidej
tak pisu jak jsemdopadl... ono to zrejme nebylospatnou vodou ani koreny... ja hlupak tu rostlinu koupil v ikee, ucarovala me 4mi! nadhernymi kvetnimi stvoly... jenze zacla uvadat... ted sena ni divam a docetljsem se tu, ze pokud stvolvyrusta ze srdicka je neco spatne a rostlina odejde zrejme.. a ano, 4 vyhon jde primo ze srdicka.. zrejme ji tak nakrizili kvuli vyhonum az se sama radsi zabije :) ale zatim neninic ztraceno, sice vypada porad povadle, ale stvolijsem nechal, kvety uz upadali a ted behem 3 tydnu koukam a na stolech rasi dalsi vyhony.. takze snad jeste vykvete z techstarych, uz jema 5 cm dlouhe... tak uvidime... ale prisuju to tomustvolu v srdicku

ned 14. lis 2010 20:32:32

mysicka píše:
tak pisu jak jsemdopadl... ono to zrejme nebylospatnou vodou ani koreny... ja hlupak tu rostlinu koupil v ikee, ucarovala me 4mi! nadhernymi kvetnimi stvoly... jenze zacla uvadat... ted sena ni divam a docetljsem se tu, ze pokud stvolvyrusta ze srdicka je neco spatne a rostlina odejde zrejme.. a ano, 4 vyhon jde primo ze srdicka.. zrejme ji tak nakrizili kvuli vyhonum az se sama radsi zabije :) ale zatim neninic ztraceno, sice vypada porad povadle, ale stvolijsem nechal, kvety uz upadali a ted behem 3 tydnu koukam a na stolech rasi dalsi vyhony.. takze snad jeste vykvete z techstarych, uz jema 5 cm dlouhe... tak uvidime... ale prisuju to tomustvolu v srdicku

Přečetla jsem znovu celé vlákno a pořád nějak nevím, jaká že orchidej ti to vadne. Phalaenopsis nebo co?

ned 14. lis 2010 21:08:42

ano ano, zakoupena v ikee, asi mesic kvetla, listy v poradku a pak najednou zacli listy vadnout, myslel jsem presoleny substrat, uhnile koreny.. presadil jsem, par korinku odstranil ale jinak mela fakt krasny velky koreny.. tak sem cekal, a porad nic, listy povadle k zemi... ale po schozu kvetu zacli rust vyhony dal, takze zatim zije.. ale pak sem se docetl o tom stvolu v srdicku a tahle ho ma taky... ma 4... nevim, co si mam myslet, prisuzuju to tomu..jiamk zbytek falen je v pohode... tak nevim co je spatne...

ned 14. lis 2010 21:16:14

mysicka píše:
ano ano, zakoupena v ikee, asi mesic kvetla, listy v poradku a pak najednou zacli listy vadnout, myslel jsem presoleny substrat, uhnile koreny.. presadil jsem, par korinku odstranil ale jinak mela fakt krasny velky koreny.. tak sem cekal, a porad nic, listy povadle k zemi... ale po schozu kvetu zacli rust vyhony dal, takze zatim zije.. ale pak sem se docetl o tom stvolu v srdicku a tahle ho ma taky... ma 4... nevim, co si mam myslet, prisuzuju to tomu..jiamk zbytek falen je v pohode... tak nevim co je spatne...

Stává se, že phalaenopsis vyžene z boku nový růstový výhon, takže bych to nevzdávala. A taky je možné, že ze srdíčka ještě list vyroste. Tak uvidíš. V každém případě vadnutí nesouvisí s tím, odkud roste květní stvol, spíš s tím, jak ji pěstuješ. Jestli zaléváš kohoutkovou vodou a máš ji tvrdou, je to tím, že se kořeny zasolej a neberou. Přestala bych hnojit, zalévala bych pouze měkkou vodou a čekala bych, co bude dál. Hlavně nechat vyschnout před další zálivkou. Hodně štěstí.

ned 14. lis 2010 21:22:36

dekuju, ona se podle me snazi... na jednom tom stvolu co leze ze srdicka vyrost velky list asi 5 cm od srdicka, na druhym je taky listek v pulce stvolu, ale nevim jestli je to keiky... navic ted rostou stcoly dal.. tak uvidime, rozhodne ji kvuli povadlym listum vyhazovat nebudu :)) do nedavna jsem ji zaleval kohoutkovou vodou, ted destilkou... objednal jsem si konduktometr abych mel prehled jak jsme na tom s vou na praze3.. :) tak uvidme a dekuju za poradu :)

ned 14. lis 2010 21:31:46

Pokud se to někdy povede, dej foto, je to nejlepší. Přes sklad obrázků je to nejjednodušší.

ned 14. lis 2010 22:03:45

zkusim to, ale nevim jak na to, mam ipad od apple a nejak to njede sem.. ale zkusim to

ned 14. lis 2010 22:12:32

mysicka píše:
zkusim to, ale nevim jak na to, mam ipad od apple a nejak to njede sem.. ale zkusim to

Ulož fotku do PC a pak ji přes sklad obrázků stáhni a sem zkopíruj klikatelný kod pro forum.

ned 14. lis 2010 22:14:16

nevim, ale mij ipad tohle proste neumi.. kdyzdam nahratobrazek tak se mi nic nikde neotevre.. jedine pres email...

ned 14. lis 2010 22:19:56

mysicka píše:
nevim, ale mij ipad tohle proste neumi.. kdyzdam nahratobrazek tak se mi nic nikde neotevre.. jedine pres email...

Dam ti do SZ adresu, pošli mi to mailem.

ned 14. lis 2010 22:26:28
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 45 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další