hliza
hliza
Dobrý den,
chtela jsem se Vás zeptat jak mam zasadit hlizu orchideje. Před odletem z Madeiry si chci zakoupit hlizu orchideje. Jako začatečnikovi jaky druh byste mi doporucili?a jak ho mam presne zasadit?
dekuji moc za jakékoliv rady
chtela jsem se Vás zeptat jak mam zasadit hlizu orchideje. Před odletem z Madeiry si chci zakoupit hlizu orchideje. Jako začatečnikovi jaky druh byste mi doporucili?a jak ho mam presne zasadit?
dekuji moc za jakékoliv rady
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Re: hliza
Doporučuji prostudovat např. tyto stránky http://www.orchidej.net/pestovani/pestovani.html , najít si fotky rostlin na internetu, vybrat co se Vám líbí a zkontrolovat podle pěstebních podmínek, zda jste schopná rostlině tyto podmínky vytvořit.
Jinak to asi nepůjde. Otázka je, co bude v nabídce. Ale určitě po návratu poreferujte a přiložte nějaké fotky, ať se potěšíme.
Jinak to asi nepůjde. Otázka je, co bude v nabídce. Ale určitě po návratu poreferujte a přiložte nějaké fotky, ať se potěšíme.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Technická poznámka - lze to takto dovézt? Co Cites?
Ale pak určitě budu vyzvídat - případně oceníme fotky, už jsem o tom taky vznesla doma návrh na dovolenou, celkem s kladným ohlasem, tak snad někdy taky.
Ale pak určitě budu vyzvídat - případně oceníme fotky, už jsem o tom taky vznesla doma návrh na dovolenou, celkem s kladným ohlasem, tak snad někdy taky.
Byl jsem na Madeiře před mnoha lety na dva dny a jediné, co jsem ve Funchalu viděl, byly zadní pahlízy cymbidií. Tenkrát jsem ještě netušil, že obrazí, tak jsem je nekoupil a dnes si za to nadávám - pokud doprovodné fotky nelhaly, výběr byl veliký a jeden "zadek" stál jedno euro... Tím nechci říct, že tam momentálně nebude něco úplně jiného.
T.
T.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Katko, v tom je právě to kouzlo. Madeira patří k Portugalsku, takže EU, takže povolení netřebaKatka píše:Technická poznámka - lze to takto dovézt? Co Cites?
Koukám,že je nás víc, před 2 lety jsem s sebou někoho sháněla....
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě jsem měla na mysli rostliny vypěstované "v zajetí" na Madeiře. Je to stejné, jako dovoz např. z Drážďan z výstavy. Alespoň jsem to tak pochopila.jirka píše:S tím, že se jedná o EU bych si nebyl zase tak jistý. Cites je celosvětová úmluva. Záleží, jak a kde byly rostliny vypěstovány.
- miro
- Kontaktovat uživatele:
my uz taky asi rok pokukujeme po cestovkach a hledame madeiru. uz jsme dokonce i meli vybrano ale nakonec nam do toho neco vlezlo. je to tam ale naaaadherne.
EvaJ píše:Katko, v tom je právě to kouzlo. Madeira patří k Portugalsku, takže EU, takže povolení netřebaKatka píše:Technická poznámka - lze to takto dovézt? Co Cites?
Ale pak určitě budu vyzvídat - případně oceníme fotky, už jsem o tom taky vznesla doma návrh na dovolenou, celkem s kladným ohlasem, tak snad někdy taky.. Momentálně je Madeira na prvním místě, kam bych se chtěla podívat.
Pekny den.
http://luludi.rajce.idnes.cz/
http://luludi.rajce.idnes.cz/