Eria javanica
Brassavola nodosa
olaw: ze sentimentu Ti posilam fotku moji erie. Pak odesla do vecnych lovist, neco chytla, zacaly se ji delat na listech takove male tmave tečky a bylo (to ale bohuzel nemam vyfocene...)
Eria javanica
Založím jí nové vlákno. Já jí nemám tak pěkně rozrostlou, každopádně černé fleky na ní také mám, ale že by se rozhodovala odejít, to zatím naštěstí ne. Vypadá takto:
Re: Eria javanica
Jo to je ono.
Néééééé......To bude nejspíš nějaká viróza. Ale zatím to vypadá, že jí to nějak nevadí. Ale tak velká rostlina jako odešla Vám, to zamrzí....
Tak me napada, jestli ji nahodou nemame ze stejneho zdroje, Cechy jsou male.
Já jí mám z botanické zahrady se střední zahradnickou školou v Malešicích.....
No ja ji mam z Chlumce n/C od jednoho orchidejare
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Re: Brassavola nodosa
Škoda Erie. Má tak kompaktní není. Dost mi utíká do boku, proto musím často dělit.dejv píše:olaw: ze sentimentu Ti posilam fotku moji erie. Pak odesla do vecnych lovist, neco chytla, zacaly se ji delat na listech takove male tmave tečky a bylo (to ale bohuzel nemam vyfocene...)
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Ty černé fleky se vyskytují jen v určitou dobu. Poznává se to blbě, řekl bych že v přechodu z růstu do klidu. Při nadměrné zálivce a patně poklesu teploty. Je dost teplá.V tuto dobu je poměrně choulostivá. Když se pak v klidové fázi omezí zálivka, rostlina se stabilizuje. Pravidelně každý rok tahle nějaký také chytnu.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
olaw píše:Néééééé......To bude nejspíš nějaká viróza. Ale zatím to vypadá, že jí to nějak nevadí. Ale tak velká rostlina jako odešla Vám, to zamrzí....
Viróza to není, spíš nělaká houba. Jinak virózní kytky je třeba okamžitě vyhodit.