Promenea xanthina
Promenea xanthina
Chtěla bych se zeptat máte ji někdo a jak ji popřípadě pěstovat?Nejraději vaše zkušenosti.Mám ji objednanou tak bych chtěla,aby se měla co nejlíp.Vím jen ,že je z Jižní Brazílie,roste až do výšek 1700m,že potřebuje pro kvetení přísušek.Dál,že se pěstuje epifiticky,je náročnější na vlhkost.Kvete,květen srpen.Vím,mělo by to být dostačující,ale třeba mi poradíte i víc.Děkuju 
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Re: Promenea xanthina
Do vrchní poloviny substrátu přidejte rašeliník a substrát rašeliníkem pokryjte. Chce více světla, ale neměla by přeschnout.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Promenea Sunlight, co uvedl fotku Olaw je patrně potomek xanthiany.
Předpokládám, že se kultivační podmínky nebudou moc lišit.
Předpokládám, že se kultivační podmínky nebudou moc lišit.
Myslím, že určitě nebudou. Chce letnit ve stínu a v zimě jí dejte do chladné místnosti. Já jí dávám na severní okno, úplně na parapet, aby měla co nejvíc světla. Díky tomu, že máme stará okna, tam klesá teplota i k deseti stupňům, ale to už je extrém. Celou zimu nezalévám a pak pěkně nakvete. Je to stejné jako Masdevalie, akorát že nesnese přemokření. Ráda uhnívá. Až se mi úplně rozkvete, tak do její sekce dám foto. Je to velmi podobný květ.....
Oj,děkuju,myslím než to vychytám tak to si pěkně dám..

Tak už ji mám konečně doma,juchúúúú.
Mílo,posílám fotečku jak si lebedí v novém....
Mílo,posílám fotečku jak si lebedí v novém....
Tak moc gratuluji. Můžeme potom předávat zkušenosti. Ale je to potvora, nemá ráda pěstební chyby. Mohu říct za sebe. Párkrát se mi jí povedlo přivést na pokraj záhuby....
Jů, ta je nádherná. Jedu si pro ni v srpnu a moc se těším. CHjo, už aby to bylo. 
Olaw,děkuju,určitě budu ráda,když se budem informovat jak to jde atd..
Veroniko,to prostě nejde ji nemít.
No,uvidíme jak nám půjdou 
Veroniko,to prostě nejde ji nemít.