Listy

Jak se bránit těm co ničí Vaše úsilí?
Kubele

Listy

Příspěvek od Kubele »

Tak nevím, už jsem to tady psala ale téma se mi nějak neobjevilo, tak se omlouvám jetli to tady teď bude 2x. Takže mám problém s listy, na koncích mají jakoby "tečky" nebo cestičky nevím a jsou na koncích trochu černé. Je to phalaenopsis a jinak normálně roste, teď má 5 pupenů.
Přílohy
PB060149.JPG
Katka
Kontaktovat uživatele:

Re: Listy

Příspěvek od Katka »

Mno, to je to, co se mi udělalo na Mini Marku, a ví bůh co to je - je to taky v jednom z témat - můžeme si vybrat - fyziologické poškození? virosa? Zřejmě jediné řešení je zlepšit kondici rostliny.
lm26

Příspěvek od lm26 »

souhlasím s Katkou, takhle v začátcích to může být cokoliv a když už se dá poznat o jaké poškození se jedná, bývá většinou pozdě. Zbývá jediné - izolovat od ostatních, zajistit co nejlepší pěstební podmínky a pozorovat pozorovat, pozorovat a zapisovat a nebo si pořídit kočku.
Nepouštím ji totiž ven a ona s pravidelností, rovnající se téměř jistotě, mi ožírá všechny moje rostliny, kromě jedovatých a nemocných. Pozoruji to už třetí rok a tak neokousané listy mi jsou podezřelé a jdu hned kytku důkladně prohlídnout. Taková prapodivná symbioza ;)
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

to jsem se zase hezky zasmála, dobrá kočena. Ti dva moji chlupatci takový talent nemají, ale zas mám míň ožranejch kytek :lol:
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

ten muj blaznivej kocour taky chodi kolem orchideji obloukem.nikdy zadnou neposkodil,jedine co jsem si vsimnul ze dela tak je to ze chodi cichat ke kvetum ktere voni.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Zatím co ten náš sičák mi neustále ožírá Sobralii. Už jsem z něho na mrtvici a chšc na něj nefunguje. Je to hold kotě a tomu jen tak neporučíte. Někdy mi přijde, že z nás má naprostou legraci... :lol: :lol: :lol:
Pavla5

Příspěvek od Pavla5 »

Když nefunguje kšc, funguje trocha vody z postřikovače
;)
olaw píše:Zatím co ten náš sičák mi neustále ožírá Sobralii. Už jsem z něho na mrtvici a chšc na něj nefunguje. Je to hold kotě a tomu jen tak neporučíte. Někdy mi přijde, že z nás má naprostou legraci... :lol: :lol: :lol:
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajmii »

Nebo to kolem potřít krémem s ureou, máma jeden má a kocour jí obchází metrovým obloukem. stačí jen cvaknout víčkem krému a peláší pryč.

Pavla5 píše:Když nefunguje kšc, funguje trocha vody z postřikovače
;)
olaw píše:Zatím co ten náš sičák mi neustále ožírá Sobralii. Už jsem z něho na mrtvici a chšc na něj nefunguje. Je to hold kotě a tomu jen tak neporučíte. Někdy mi přijde, že z nás má naprostou legraci... :lol: :lol: :lol:
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

no tak u na to nefunguje, on ten kocour je tak prdlej ze na neho muzu strikat z postrikovace vodu a jemu je to jedno,on se totiz vody vubec neboji.klidne ho muzu koupat a ani nepipne.nebo treba kdyz se sprchuju tak skace do vany a hraje se s vodou :-))
Pavla5 píše:Když nefunguje kšc, funguje trocha vody z postřikovače
;)
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

To samý je ten náš blbec. Zaliju kytky a on packou vyhání vodu z podmisek ven nebo namáčím orchideje do kýble s vodou a jen to trochu šplouchne, tak tam musí hned být. Je to takzvanej vodní kocour :lol: :lol: :lol:
Odpovědět