přesazování
přesazování
Dobrý den,
mám takový začátečnický dotaz. Jak přesazovat kytky, které mají jemné kořínky- např. dendrobium nebo catleyi, abych je při tom přesazování co nejméně poškodila?
Teď se chystám přesazovat Katky, lezou ven z květináče, ale ty kořínky jsou do sebe hrozně zapletené a jemné. Bohužel se mi stalo, že jsem některé jemné kořínky poškodila, když jsem se je snažila rozplést a vyndat starý substrát...
mám takový začátečnický dotaz. Jak přesazovat kytky, které mají jemné kořínky- např. dendrobium nebo catleyi, abych je při tom přesazování co nejméně poškodila?
Teď se chystám přesazovat Katky, lezou ven z květináče, ale ty kořínky jsou do sebe hrozně zapletené a jemné. Bohužel se mi stalo, že jsem některé jemné kořínky poškodila, když jsem se je snažila rozplést a vyndat starý substrát...
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Re: přesazování
Na hliněný květináč lze použít kladivo, na plastový nůžky.
tercinko,já to dělám tak,že kořeny strčím pod tekoucí teplou vodu a substrát vymyju,nechám trochu oschnout a zasadím do nového. 
hanka2 píše:tercinko,já to dělám tak,že kořeny strčím pod tekoucí teplou vodu a substrát vymyju,nechám trochu oschnout a zasadím do nového.
dělám to stejně, navíc po namočení jsou kořeny ohebnější
Naposledy upravil(a) wiolan dne stř 07. dub 2010 8:49:09, celkem upraveno 1 x.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
wiolan píše:hanka2 píše:tercinko,já to dělám tak,že kořeny strčím pod tekoucí teplou vodu a substrát vymyju,nechám trochu oschnout a zasadím do nového.
dělám to stejně, navíc po namočení jsou kořeny ohednější
i mě se tato technika osvědčila.
Dobrý den přátelé pěstitelé, mám dotaz, poraďte zda mám přesazovat faleňáček, je po odvkětu, dole ještě kořeny nevylézají, je jich dost v květináči a jsou s hodně aktivními špičkami, prostě nevím jestli nechat ještě rok, nebo teď přesadit, podle čeho se mám rozhodnout? Děkuji předem všem ochotným rádcům
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší je přesazovat, když z báze začínají růst nové kořeny. U katlejí & spol. pod výhon přerůstající květináč připevním rašelinový květináček a nové kořínky se tam složí. Přesazuji popřípadě oddělím zadek až další výhon začne pouštět nové kořínky. Osvědčilo se mi to.
Hezké pondělí, můžete mi někdo prosím poradit zda přesatit po odkvětu tuto Brasii? Já myslím,že ano,ale ráda bych se ujistila konzultací se zkušenými.Díky moc
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Touto dobou to problém asi nebude, rostou jí nové výhony. Lepší by bylo, kdyby narůstala více, kdyby měla zelené špičky kořenů.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Když už takhle trčí ven z hrnku tak ji klidně přesaďte, ale pokud možno do "lepšího".