Akvarium

Teplota, světlo, letnění či zimování, skleník nebo parapet, květináče, truhlíky, mísy ...?
Odpovědět
Věra
Kontaktovat uživatele:

Akvarium

Příspěvek od Věra »

Prosím poraďte mi je možné využít akvarium na orchideje, děkuji za rady a nápady Věra
Juras

Re: Akvarium

Příspěvek od Juras »

Věra píše:Prosím poraďte mi je možné využít akvarium na orchideje, děkuji za rady a nápady Věra

A jak je to akvárium velké? Obávám se, že to pro velké orchideje to nebude moc vhodné, spíše pro miniatury. Je to ale uzavřený prostor, kde se těžko zabezpečí pohyb vzduchu a větrání. Do akvária bych raději dal masožravé rostliny.
MilanP

Příspěvek od MilanP »

uzavřený prostory jsou dobrý na pestrolistý orchideje rodu Macodes nebo Anoectochilus, jsou to krásný kytky, Sem tam se daj koupit i na burze. Epifyty chtěj pohyb vzduchu. Čím menší uzavřenej prostor, tím hůř pro kytky.
funousek

Příspěvek od funousek »

ahoj vero,zaujal me tvuj dotaz, mam uz delsi dobu uplne stejny napad jak vyuzit akvarko.
ja jsem se rozhodla zatim pouze pro 2 rostliny(botanika) Phalenopsis gibosa a Rhynchostylis coelestis.chtela bych k nim jeste kvuli prostredi koupit nejakou tilandsii a kapradicko.moje akvarko ma pouhych 100l, umistim tam tedy vetracek z pc,vlhkomer a teplomer.jen zatim nevim,cim budu svitit, kdybys mela nejake zajimave informace,mohla bys mi napsat?napsat muzes i jen tak,moc rada si o orchidejich s nekym popovidam.
zatim ahoj funousek(jana)
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

o osvětlení už byla řeč na viewtopic.php?f=18&t=24

Pavel
Odpovědět