Doritis pulcherima

Ascocentrum, Doritis, Phalaenopsis, Renanthera, Rhynchostylis. Vanda …
Katka
Kontaktovat uživatele:

Doritis pulcherima

Příspěvek od Katka »

Mám dotaz na zkušenější pěstitele tohoto druhu. Mám trsík několika rostlinek od února, krásně přirůstá, nasazuje už třetí květní stvol, ale na tom prvním mi zasychají některá poupata - první dvě zaschla, druhá dvě v pořadí na stonku se kulatí a další dvě zase zaschla. Je na JV lehce přistíněném okně, celé dopoledne má rozptýlené slunce a pak světlo, hrubý substrát, ale přitom vzdušná vlhkost stabilně 60-75% a pravidelně jí rosím vzdušné kořeny, škůdce nemá, vypadá zdravě :? Přesušená ani přelitá by neměla být a už mě nic nenapadá. Dík za tipy.
MilanP

Re: Doritis pulcherima

Příspěvek od MilanP »

Pořád bych to viděl na nízkou vzdušnou vlhkost.
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Tak to se mi za chvilku tady začnou srážet kapky :D , dneska bylo celý den 78% a teď před bouřkou přes 80%. Možná mi je taky trochu přece jen připeklo sluníčko i když listy jsou v pořádku.
MilanP

Příspěvek od MilanP »

katko, myslím, že Doritisu by stínění prospělo.
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Z knížek jsem vyčetla, že to chce podmínky jako phalenops, ale bylo uvedeno,že potřebuje víc světla. Zřejmě to ale byl míněno v porovnání s botanickými druhy, protože hybridy zjevně toho světla snesou mnohem víc. Každopádně už je přistíněná a na podmisce s vlhkým keramzitem. Díky.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Katka píše:Z knížek jsem vyčetla, že to chce podmínky jako phalenops, ale bylo uvedeno,že potřebuje víc světla. Zřejmě to ale byl míněno v porovnání s botanickými druhy, protože hybridy zjevně toho světla snesou mnohem víc. Každopádně už je přistíněná a na podmisce s vlhkým keramzitem. Díky.

Katko, taky nemají rády průvan a otáčení rostlinou při vývinu poupat. jednou mi takto opadal celý stvol, protože jsem rostlinu pořád pootáčela, aby měla květy na stranu kam jsem chtěla já. Rostlina vyhrála, všechny poupata shodila a měla jsem prd. :lol:
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Tak to možná bude ono!, taky jsem s ní pootáčela, aby rostl stvol rovněji, phalenopsům je to zdá se šumafuč, kambrie to taky neřeší, ale botanika je holt choulostivější. Díky za užitečný tip. Už na ni nebudu šahat :lol:
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Tak mám první dva kvítky, snad ty další už dochovám líp.
Přílohy
P7290256.jpg
P7290259.jpg
Lenice

Příspěvek od Lenice »

Katko,moc krásný.Taky jsem si letos dvě koupila,ale na květ nemají.Jak jsou velké květy a jak dlouho vydrží kvést?Ať Ti dělá dlouho radost.
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Díky, na výšku mají cca 2,5cm a na šířku tak 2cm, teoreticky by měly vydržet dlouho, ale tohle je moje první kvetení, takže povolanější k zodpovězení dotazu bude EvaJ a MilanP.
Odpovědět