Zasychajúce puky
Zasychajúce puky
Má niekto skúsenosť so zasychajúcimi pukmi pri rode Cattleya ?
Čo rastlinkám chýba? Cattleye mám doma i v práci a problém je na oboch miestach. Neviem kde robím chybu.
Čo rastlinkám chýba? Cattleye mám doma i v práci a problém je na oboch miestach. Neviem kde robím chybu.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zasychajúce puky
Snad vysoká teplota v kombinaci se suchým vzduchem a nedostatkem světla, nevím. Všeobecně katleje nejsou vhodné do přetopených panelákových bytů, až na výjimky.
Jsou rostliny jinak v dobré kondici a se zdravými kořeny nebo ne? Chtělo by to nějaké snímky rostliny i poupat, protože takhle může být příčin veliké množství.
zaruba píše:Jsou rostliny jinak v dobré kondici a se zdravými kořeny nebo ne? Chtělo by to nějaké snímky rostliny i poupat, protože takhle může být příčin veliké množství.
Korene sú v poriadku pekné a zdravé. Skôr mi príde divné, že tie pupene sú takej tmavohnedej farby. Môže to byť huba? Fotky pridám.
Neviem koľko sa považuje za suchý vzduch, ale v byte mám bežne okolo 50%-tnú vlhkosť. Teplota zhruba 22 stupňov. Na plafóne mám stropný ventilátor, takže majú aj prúdiaci vzduch. Svetlo by mohol byť problém. Začal som prisvetlovať až na konci januára.Paphio píše:Snad vysoká teplota v kombinaci se suchým vzduchem a nedostatkem světla, nevím. Všeobecně katleje nejsou vhodné do přetopených panelákových bytů, až na výjimky.
Aké podmienky máte? Vám sa Cattleye celkom daria, však?
Na tejto fotke je vidieť zoschnutý obal, ale je nejaký moc tmavo hnedý. preto ma napadlo, či to môže byť huba?
Na tejto fotke je vidieť akési poškodenie odspodu listu. Z toho som začap premýšľať o hube.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
No, optimální noční teplota pro katleje v zimě je tak 15. Výjimkou jsou dowiana, aclandiae, lawrenceana, luteola a violacea, ty mohou mít kolem 21 (zrovna tyto nejsou rostliny pro začátečníky). U ostatních to záleží na individuu, někdy se daří jindy ne. Odolnost k suchému vzduchu závisí na zasolení substrátu (=zálivkové vodě). Na fotkách nevidím nic závadného, dokonce zasychání květních pouzder může být normální (dělá to třeba C. skinneri). Snad by to chtělo detail.AndrejBpB píše:Neviem koľko sa považuje za suchý vzduch, ale v byte mám bežne okolo 50%-tnú vlhkosť. Teplota zhruba 22 stupňov. Na plafóne mám stropný ventilátor, takže majú aj prúdiaci vzduch. Svetlo by mohol byť problém. Začal som prisvetlovať až na konci januára.Paphio píše:Snad vysoká teplota v kombinaci se suchým vzduchem a nedostatkem světla, nevím. Všeobecně katleje nejsou vhodné do přetopených panelákových bytů, až na výjimky.
Aké podmienky máte? Vám sa Cattleye celkom daria, však?