musky

Jak se bránit těm co ničí Vaše úsilí?
Věra
Kontaktovat uživatele:

musky

Příspěvek od Věra »

Na zahradě mi létají bílé mušky podobné molům, hodně jich léta všude Teda i na orchideje, nevíte co to může být a jestli jim to může uškodit?děkuji Vera
zaruba

Re: musky

Příspěvek od zaruba »

Bílé mušky- mě napadají pouze molice. Dospělci mají tak do 2mm velikost. Je to savý škůdce, takže škodit mohou i na orchidejích.
Občas se mi vyskytnou na vánoční hvězdě ale na orchideje mi moc nejdou. Používám na ně insekticid Mospilan 20 SP. Chtělo by to ale fotku, třeba je to něco jiného, protože se domnívám, že molice asi poznáte.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

zaruba píše:Bílé mušky- mě napadají pouze molice. Dospělci mají tak do 2mm velikost. Je to savý škůdce, takže škodit mohou i na orchidejích.
Občas se mi vyskytnou na vánoční hvězdě ale na orchideje mi moc nejdou. Používám na ně insekticid Mospilan 20 SP. Chtělo by to ale fotku, třeba je to něco jiného, protože se domnívám, že molice asi poznáte.
To lítá venku, leze to i do pelargonii, tuknete to kytky nebo když zalévat a vyletí to z nich ,ve skleniku mám žluté desky,ale venku to nejde, molice znám,ti mě netrápí vubec
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Věra píše: To lítá venku, leze to i do pelargonii, tuknete to kytky nebo když zalévat a vyletí to z nich ,ve skleniku mám žluté desky,ale venku to nejde, molice znám,ti mě netrápí vubec
Tohle je pro molice typické. Mospilan by měl fungovat. postříkat nutno ze spodu, na housenky. Lepové desky na dospělce, protože ti okamžitě uletí. Klidně bych lepové desky dala i ven.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Molice to nejsou,pokusim se vyfotit.Lita to po celé vesnici, je to velké o něco větší něz moly, molice sají na spodních listech, ale tohle lítá všude.....
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Aha, tak jestli je to větší než mol, tak jo. Ale obrana by mohla být stejná. Zkus se podívat tady:
http://www.jikl.cz/395-hmyzi-skudci
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Zdenka píše:Aha, tak jestli je to větší než mol, tak jo. Ale obrana by mohla být stejná. Zkus se podívat tady:
http://www.jikl.cz/395-hmyzi-skudci
Řekla bych že to vypadá na dospělce obalece polniho
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Aha, ta velikost to je také důležitý údaj. Nedošlo mi, že myslíte i velikost jako mol :cry:
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Věra: Pokud je to tak velké a vypadá to jako motýl, tak to přeci není muška ne?
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Karlos píše:Věra: Pokud je to tak velké a vypadá to jako motýl, tak to přeci není muška ne?
Je to zařazené mezi motýli,pro mě je to muška....ale co je zajímavé létá to jen u nas na vesnici, kolem nic takového prý nelítá. Klepneš do pelargonií a tak 20 jich alespoň vyletí , zkusím lepové pásy i když ven je to asi blblst,ale lítá mi to i do orchidejí, tak to dám blízko k nim a snad se vše přilepí na lepové desky a do orchidejí mi to nepůjde....Věra
Odpovědět