Děkuji za radu.
Dendrobium phalaenopsis - hybridy
-
Strelka
- Kontaktovat uživatele:
Dendrobium phalaenopsis - hybridy
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte zkušenosti, jak je přimět kvést. Mám dendr. phal. bílé, vínové, bílo-vínové a téměř fialové. To bílé mi kvete celkem pravidelně, ostatní se jen množí ale nekvetou. Mám je všechny na západním okně, teplota v místnosti přes den cca 21-23 (i když o víkendu, jak zasvítilo sluníčko z jihu, tak jsme měli až 28 a museli jsme větrat
), pravidelně namáčím, mají podmisky s vodou, ob zálivku hnojím - v zimě bioplantonem vital, v létě orchimixem.
Děkuji za radu.
Děkuji za radu.
Re: Dendrobium phalaenopsis - hybridy
Strelka,
já jen doufám , že to dendrobium nestojí v misce s vodou. Před každou zálivkou musí být substrát suchý. Měl by vyschnout za 2-3 dny.
já jen doufám , že to dendrobium nestojí v misce s vodou. Před každou zálivkou musí být substrát suchý. Měl by vyschnout za 2-3 dny.
-
Strelka
- Kontaktovat uživatele:
ale neee. před každou zálivkou nechám vyschnout a stojí na misce s mřížkou a keramzitem, jen kvůli zvyšování okolní vlhkosti - máme v obýváku dost sucho.
Mám 1 dendrobium phal. asi 3 roky, kvetlou pouze jednou, přestože dodržuju všeobecně známá doporučení. Přitom jsem tu kytku dostala jako oddělek od tety, které tato kytka kvete 2x ročně každý rok. Stojí přitom prakticky trvale ve vodě, až vodu vypije, dostane další nálož.
Tak nevím - možná je to bahenní odrůda.
Tak nevím - možná je to bahenní odrůda.
- orchidejky
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
je vidět, že v teplém skleníku se jim skvěle daří
jo,jo...na tom videu jich byla kopice...krásné...