Dobrý den,
dají se u nás běžně sehnat nějaké orchideje z Madagaskaru? Můžete mi případně poradit, ve kterých rodech (skupinách) mám hledat? (Jsem začátečník)
Madagaskarské orchideje
Re: Madagaskarské odchideje
Koupit se dají, ne všechny přímo u nás ale kdekoliv v evropě. Rody Aeranthes, Aerangis, Angraecum, Vanilla, Arachnis, jsou skoro běžné, Jumellea, Bulbophyllum, Gastrorchids atd. jsou poměrně vzácná. Je jich na Madagaskaru asi 1000 druhů.Tina21 píše:Dobrý den,
dají se u nás běžně sehnat nějaké orchideje z Madagaskaru? Můžete mi případně poradit, ve kterých rodech (skupinách) mám hledat? (Jsem začátečník)
Děkuji 
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
U Luda se dá občas sehnat Cymbidiella pardalina (rhodochila)Tina21 píše:Dobrý den,
Re: Madagaskarské orchideje
Také jedna z Madagaskaru. A letos se pochlapí. Bude to sice nádhera ale také hodně smradu. To Druhé již Madagaskar není ale pokvete poprvé. Údajně Dendrobium a mám jej s názvem ale raději počkám, aby to zase nebylo něco jiného.