Zavěšování rostlin

Teplota, světlo, letnění či zimování, skleník nebo parapet, květináče, truhlíky, mísy ...?
virens
Moderátor

Zavěšování rostlin

Příspěvek od virens »

Před pár dny jsem viděl v arboretu zajímavé zavěšení rostlin na pozinkovaný řetízek. Nápad je to velice zajímavý a hned jsem jej vyzkoušel. Má to několik výhod . Řetízek můžete přemísťovat jak se vám to právě hodí. Vejde se na něj hodně rostlin. Můžete jim při mlžení rostlin otáčet. Pokud vám vadí otáčení můžete řetízek zavěsit na obou stranách. Stane se tak směrově pevnější.
Pletivo takové možnosti nenabízí i když užší pásy lze taky přemisťovat. Nedalo mě to abych se s vámi o to nepodělil :)
Přílohy
IMG_0658 Rostlina na pletivu.jpg
IMG_0659 Rostliny na řetězu.jpg
IMG_0667 Rostliny na řetízku u mne.jpg
IMG_0668  Dvojitý řetěz.jpg
Marta1

Re: Zavěšování rostlin

Příspěvek od Marta1 »

Je to opravdu dobrý nápad,určitě zkusím..mohl bys prosím napsat kdes je koupil,abych nemusela obíhat obchody?děkuji..
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Marti , normálně v železářství, nápad velice dobrý.....jinak to jsi fotil v botanický v Brně? Ty pafíci dole....a nahoře je M.mendosae,že?
virens
Moderátor

Příspěvek od virens »

Marta1 píše:Je to opravdu dobrý nápad,určitě zkusím..mohl bys prosím napsat kdes je koupil,abych nemusela obíhat obchody?děkuji..
Vedou to železářství a domácí potřeby kde prodávají hřebíky, šroubky a různé hospodářské předměty.
virens
Moderátor

Příspěvek od virens »

Věra píše:Marti , normálně v železářství, nápad velice dobrý.....jinak to jsi fotil v botanický v Brně? Ty pafíci dole....a nahoře je M.mendosae,že?
Je to z Arboreta v Brně.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Virens, ty napíšeš normálně, v Praze jsem to neviděla anio náhodou, takže velká poklona, to jim vyřiď....
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Dovolím si na podobné téma - závěs, který používám já. Výhodou tohoto řešení je to, že ho sundá i osoba nižší postavy, není nutné ho sejmout za vršek, může se uchopit i v dolní polovině a jde sejmout i pověsit zpátky. Nevýhodou je to, že zavěsíte jen tolik kytek, kolik si naděláte oček. Ale ono se jich tam stejně moc dát nedá, rozestupy být musí.
Přílohy
IMG_1686.jpg
Vaclav

Příspěvek od Vaclav »

Jo dobrej nápad hned jsem popad půlmetrovej řetízek a navěsil na něj pohodově šest kytek.
Místa habaděj
Přílohy
na řetízku.jpg
jirka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirka »

Hezký Václave, myslím, že i kytkám se to bude líbit. Určitě lepší mikroklima a lepší podmínky.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Vaclav píše:Jo dobrej nápad hned jsem popad půlmetrovej řetízek a navěsil na něj pohodově šest kytek.
Místa habaděj
Václave, co to máte za Catleyu vzadu vodorovně visící? Déky za odpověď Věra
Odpovědět