Coelogyne merrillii
Coelogyne merrillii
Rozkvetla tahle méně známá, velikostí poměrně sympatická celogyne. Velikost rostliny je 25cm s květy 4cm x 6cm. Pochází z Filipín, kde roste od 300m do 2300m. Daří se jí dobře v temperovaných podmínkách bez nějakých zvláštních nároků.
Re: Coelogyne merrillii
Je překrásná
, moc se mi Coelogyně líbí ,ale bojím se toho , že jsou chladnomilné
cristatě se u mně nelíbilo, koupená rostlina byla bez kořenů a nezachránila jsem ji...
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Coelogyne obecně chladnomilné nejsou. Jo, cristata, ale ostatní jsou teplejší, některé i dost teplejší.evulka píše:Je překrásná, moc se mi Coelogyně líbí ,ale bojím se toho , že jsou chladnomilné
cristatě se u mně nelíbilo, koupená rostlina byla bez kořenů a nezachránila jsem ji...
Většinou bez větších kultivačních těžkostí.
Mílo děkuji za radu
, koukala jsem do nabídky p. Kacerovs. a objevila jsem Coel. lentiginosa to by mohlo být něco pro mně a neměla by být moc velká...
Krásný,jemný kvítek..
Radzak moc pěkná rostlina, coelogyne já můžu a tahle se mi líbí moc.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
evulko, není zač. Možná k tomu ještě trošku.evulka píše:Mílo děkuji za radu, koukala jsem do nabídky p. Kacerovs. a objevila jsem Coel. lentiginosa to by mohlo být něco pro mně a neměla by být moc velká...
Koukal jsem na web, co je momentálně pod lentiginosou vedeno. Dá se říct, že tuhle kytku mám. Ale pod jménem vanoverberghii. Určení z arboreta. Lentiginosa se mi zdá přijatelnější.
Mám ji rok, zdá se, že poroste snadno. S velikostí pozor. Malá je hlavně v květech, ne tak zcela habitem. Ani rostlina není obr, v rodu dá se říci průmět. Ale květy asi 3cm, což se jeví v poměru k velikosti rostliny malé. Tohle je asi jediná věc, co bych tomuto druhu vytkl. Ale dá se.
Děkuji Mílo