Paphiopedilum - alba formy

Cypripedium, Paphiopedilum, Phragmipedium …
Odpovědět
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Paphiopedilum - alba formy

Příspěvek od HAKI »

radzak píše:Tyhle albinický formy pafipedil nerostou moc dobře (pár už jsem jich zahubil :( ). Jsem zvědavý jak se s nimi vypořádáte.
radzak píše:
HAKI píše:Aha ...no ...třeba nejsou všechny stejný :| :) leda že by byla řeč přímo o esquirolei?V podvědomí mám teda zasunuto ,že albinický formy nemají pafíčkáři moc rádi.A nevím proč.
Myslel jsem to všeobecně a důvod je ten o kterém píši. Pokud vám rostou, tak buďte ráda za každého dobře rostoucího albína. Samozřejmě jsou mezi nimi rozdíly (to je patrné i na ceně rostlin).
Je to možný že jedna z mých úchylek mě zlomí vaz. No albíni mám velice krátce a už ted to zhodnotit je bláznovství. Ale to mě nezabrání ty neřády neukázat.Kdo máte také ještě živé exempláře-přidejte se.
Takže Paph.esquirolei alba ´Jade´a var CHiuvanum album-přišli v pěkném stavu zatím rostou nenápadně nic rychlého.Asi bez záruky pravosti pafíček-může to být cokoliv. Hodně jsem zvažovala.
Pak byla příležitost koupit zaručeně-appletonianum var.aureum –na něj jsem zvědavá –roste ,charleswothii a villosum –jsou ještě malinký –nevím co bude dál,
villosum –ještě jednou koupeno ze zvědavosti a v naději že snad tento druh poroste lépe-také nevím zatím žije,
delenatii-no neroste-mám takový pocit že strakatolistý mě moc nejdou,je to takový můj 6smysl.Jo ještě venustum album.
No co víc říci –ceny zapomínám. Ale předloni v Dráždanech jsem viděla u Popowa nádherný albíni za 75euro.Au.Byl to kusanec kytky.Spekulace o tom že místo více malých rostlin by bylo lepší mít jednu rozrostlou –tuhle myšlenku házím za sebe.I když……
Přílohy
pafíčko spadlo proto ty dva flíčky
pafíčko spadlo proto ty dva flíčky
podívám se na kořeny  jestli není velká miska
podívám se na kořeny jestli není velká miska
appletonianum var.aureum.jpg
charleswothii a villosum var. aureum-koupeno znovu.jpg
villosum alba.jpg
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Re: Paphiopedilum album

Příspěvek od HAKI »

Ještě přidávám.
Přílohy
delenatii alba.jpg
docela roste ale novou růžici ještě nemá
docela roste ale novou růžici ještě nemá
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Tyhle rostliny nerostou špatně. Já měl kdysi pár albinických brachypetal a ta rostla na ho... :( Ale bylo to možná i jejich stavem, rostliny nebyly zrovna v nejlepší kondici. Teď jsem si pár albínů zase pořídil a když porostou, tak (rád) změním názor :|
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Rozumím.Radku a jaké že máte ty pafíčka?Asi zase brachypetala...... :)v tom případě škoda ,zajímalo by mne porovnání stejných rostlin od stejného zdroje.Ten růst ukáže až čas.
marťan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marťan »

HAKI,také jsem jich loni několik koupil,fascinují mne ... :roll:
Nejdůležitější podle mne bude,jestli jsou podmínky růstu barevných forem totožné,jako u albínů.Myslím,že albíni nebudou tak tolerantní k chybám.No-uvidíme,zatím rostou... 8-)
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Mě zajímá jestli mám z někým stejný pafíčka můžeš prosím napsat jaké máš? Ale nenutím tě -dík.Nebo jinak jestli máš třeba stejné jak já.
marťan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marťan »

Jestli mne paměť nešálí,tak phlippinense,fairrieanum,glaucophyllum a esquirolei- no a vlastně i primulinum... :!: :mrgreen:
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

DOBŘE pak tedy se zeptám jen na esquirolei.Mám dvě pafíčka a to Paph.esquirolei alba ´Jade´-květen 2012 Schwester od Pokojovek-to bychom mohli mít stejné -možná . Paph. esquirolei Var CHiuvanum album x Sib.-Popow duben 2012 .Paph.fairrieanum no pěknej výběr.
marťan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marťan »

HAKI,esquirolei mám od Schwertera ,fairrieanum od Popowa-ale mlaďounký.Ty mám dvě,tak zkouším-jedno cool a jedno intermed... 8-).Uvidíme,jak se to těm veličenstvům bude líbit... :mrgreen:
Budu rád,když mně letos vykvete alespoň jeden albín,a těším se i na ty tvoje,nebo Radkovy,nebo jakékoliv jiné...Pro mne naprosto úžasný kytky... :o :!: :geek:
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

AHA jestli se teda nepletu máš také Paph.esquirolei alba ´Jade´ -víc albínů myslím u Schwertera nebylo k mání.Mohu se mýlit.Mohla bych tě poprosit zítra o foto jestli tedy máme stejné.K tomu květu -já raději nic neplánuju ;)
Odpovědět