radzak píše:Tyhle albinický formy pafipedil nerostou moc dobře (pár už jsem jich zahubil). Jsem zvědavý jak se s nimi vypořádáte.
Je to možný že jedna z mých úchylek mě zlomí vaz. No albíni mám velice krátce a už ted to zhodnotit je bláznovství. Ale to mě nezabrání ty neřády neukázat.Kdo máte také ještě živé exempláře-přidejte se.radzak píše:Myslel jsem to všeobecně a důvod je ten o kterém píši. Pokud vám rostou, tak buďte ráda za každého dobře rostoucího albína. Samozřejmě jsou mezi nimi rozdíly (to je patrné i na ceně rostlin).HAKI píše:Aha ...no ...třeba nejsou všechny stejný![]()
leda že by byla řeč přímo o esquirolei?V podvědomí mám teda zasunuto ,že albinický formy nemají pafíčkáři moc rádi.A nevím proč.
Takže Paph.esquirolei alba ´Jade´a var CHiuvanum album-přišli v pěkném stavu zatím rostou nenápadně nic rychlého.Asi bez záruky pravosti pafíček-může to být cokoliv. Hodně jsem zvažovala.
Pak byla příležitost koupit zaručeně-appletonianum var.aureum –na něj jsem zvědavá –roste ,charleswothii a villosum –jsou ještě malinký –nevím co bude dál,
villosum –ještě jednou koupeno ze zvědavosti a v naději že snad tento druh poroste lépe-také nevím zatím žije,
delenatii-no neroste-mám takový pocit že strakatolistý mě moc nejdou,je to takový můj 6smysl.Jo ještě venustum album.
No co víc říci –ceny zapomínám. Ale předloni v Dráždanech jsem viděla u Popowa nádherný albíni za 75euro.Au.Byl to kusanec kytky.Spekulace o tom že místo více malých rostlin by bylo lepší mít jednu rozrostlou –tuhle myšlenku házím za sebe.I když……