Dendrobium ayubii

Bulbophyllum, Cirrhopetalum, Dendrobium ...
apolenka

Dendrobium ayubii

Příspěvek od apolenka »

Byla jsem rozmařilá a pořídila si toto dendrobko, má ho tady ještě někdo? Abych měla komu kňučet na rameni až mi to dojde a zachvátí mě panika :?
Obrázek
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Re: Dendrobium ayubii

Příspěvek od EvaJ »

apolenka píše:Byla jsem rozmařilá a pořídila si toto dendrobko, má ho tady ještě někdo? Abych měla komu kňučet na rameni až mi to dojde a zachvátí mě panika :?
Obrázek
apolenko, to víš, že jsem na něj koukala, ale zatím díky ceně odolávám ;) každopádně mě prosím informuj, jak se mu daří. Pěstování bude zřejmě shodné jako u tobaense. Byla jsi v O & more nebo jsi si ho nechala poslat ?
apolenka

Příspěvek od apolenka »

EvaJ píše:
apolenka píše:Byla jsem rozmařilá a pořídila si toto dendrobko, má ho tady ještě někdo? Abych měla komu kňučet na rameni až mi to dojde a zachvátí mě panika :?
Obrázek
apolenko, to víš, že jsem na něj koukala, ale zatím díky ceně odolávám ;) každopádně mě prosím informuj, jak se mu daří. Pěstování bude zřejmě shodné jako u tobaense. Byla jsi v O & more nebo jsi si ho nechala poslat ?
Evi, nechala jsem si ho přivézt od Pokojovek a pochází opravdu z OM. Já jsem ve skrytu duše tak trochu doufala, že ho máš ty (taky kdo jinej tady než ty, když je to dendrobko :D ).
Jediný co jsem k němu vyšťourala je, že je výrazně teplomilný až horkomilný, v zimě omezit zálivku, v růstu jí má mít dostatečnou, světlo o něco víc než phalové a já si odvodila, podle chlupatých listů a stonku, že asi musím dát bacha na rosení, tedy raděj nerosit. Cena je fakt vysoká, ale já si nemohla pomoct, já ho musela mít :P , však to znáš :) .
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Myslím si, že je to normální tobaense. Někdo prostě musí za každou cenu popsat novou kytku a obchodníkům se to víc než hodí.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

jasně, že to znám. Jinak to prostě nejde. V zimě dej pozor se zaléváním, bude chtít zalévat v menších dávkách, ale ve stejných intervalech. Budeš mu muset také trochu snížit teplotu, protože bude málo světla. Tak budu držet palce, ať se daří.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

radzak píše:Myslím si, že je to normální tobaense. Někdo prostě musí za každou cenu popsat novou kytku a obchodníkům se to víc než hodí.
Měl by být rozdíl snad jen v pysku. No, máš pravdu, někdy je sranda, co vymejšlí za bejkárny. :lol: :lol: :lol:
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

olaw píše:
radzak píše:Myslím si, že je to normální tobaense. Někdo prostě musí za každou cenu popsat novou kytku a obchodníkům se to víc než hodí.
Měl by být rozdíl snad jen v pysku. No, máš pravdu, někdy je sranda, co vymejšlí za bejkárny. :lol: :lol: :lol:
To si netroufám tvrdit, že mám pravdu. Na to nemám dostatečné znalosti. Jenom si to myslím. Pro mne jako pro pěstitele to nemá ale žádný význam. Spokojím se s tobaense a peníze utratím raději za jiné kytky.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

Jsem šťastná...rozkvetlo mi toto dendro....koupené vloni v Drážďanech jako Dendrobium tobaense...

ObrázekObrázek

Obrázek
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Je naprosto úžasné
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Marti, velká gratulace !!!! Nejen k úžasnému nákupu, ale hlavně ke kvetení, které je plně tvoje zásluha. :P
Odpovědět