Bulbophyllum facetum
Bulbophyllum facetum
Rozkvetlo toto nedávno získané bulbofylum, takže se spolu teprve seznamujeme. Květ je poměrně velký a zvláštní tím, že se na noc zavírá. Pysk je kyvadlově zavěšený, takže se při sebemenším pohybu kýve. Co ty rostliny nevymyslí ke svému oplodnění 
Re: Bulbophyllum facetum
Hezké Bulbo
Krásné. Květem připomíná lobbii. Co vůně?
to Radek-nádherný květ...
(Mám ho-tak doufám,že se také dočkám...
)
Jinak -pokud jsem to dobře pochopil- měl by být pohyblivý pysk pro bulba typický,je to tak...

P.S...smrdí moc...

Jinak -pokud jsem to dobře pochopil- měl by být pohyblivý pysk pro bulba typický,je to tak...
P.S...smrdí moc...
Důležitá otázka. Smrdí hodně a jak? Tuhle někdo přirovnával smrad Bulbophyll k přejetý kočce.marťan píše:P.S...smrdí moc...![]()
![]()
No, to už je tedy morbidní záležitost.
Je ale nádherný.
to olaw...Alf...

Pravdou je,že jsem nikde nenarazil na Bulbophyllum odoratum (voňavé)...
Dovětek...B.odoratum existuje...

Pravdou je,že jsem nikde nenarazil na Bulbophyllum odoratum (voňavé)...
Dovětek...B.odoratum existuje...
Naposledy upravil(a) marťan dne pát 15. čer 2012 16:02:43, celkem upraveno 1 x.
Jo, pysk se kývá nezávisle na květu. Vůně celkem žádná (naštěstí)marťan píše:to Radek-nádherný květ...(Mám ho-tak doufám,že se také dočkám...
)
Jinak -pokud jsem to dobře pochopil- měl by být pohyblivý pysk pro bulba typický,je to tak...![]()
![]()
P.S...smrdí moc...![]()
![]()
Tak to ono se ještě předvede. Pokud ne, tak naprosto ideální záležitost, i když u mě Bulbophylla jsou zařazena mezi absolutní nekvět. 
Kvete asi třetí den a zatím nic. Pokud zavane, tak dám vědětolaw píše:Tak to ono se ještě předvede. Pokud ne, tak naprosto ideální záležitost, i když u mě Bulbophylla jsou zařazena mezi absolutní nekvět.
Tak už asi nezasmrádne. To je dobré zjištění
. Jardo, která bulbophylla ti nechtějí kvést?