Protože se do ní teď pár lidí pustilo, bylo by dobré mít ji i tu. Ta moje pochází z Německa, vyšla mě zhruba na 250,- Kč. V květináčku bylo šest rostlinek, takže jsem se pustil do pokusu. Dvě jsem zasadil ven do rašeliniště, dvě jsem dal v substrátu do lednice a dvě přisadil ke švihlíku vonnému. První dvě jmenované zatím stále spí, ovšem třetí v teplotách kolem deseti stupňů už asi tři týdny rostou. Jsem zvědavej, jestli se letos dočkám květů a hlavně mě zajímá, jaký způsob pěstování se osvědčí nejlépe
pogonia ophioglossoides - orchidea, nebo zelená sirka
No, já osobně jsem teda velmi zvědavej, jak tohle dopadne. Ty se těš na brzké kvetení. Já je nemám tak dlouho a tak se doufám taky dočkám. Ještě Romane ten Calopogon.
olaw píše:No, já osobně jsem teda velmi zvědavej, jak tohle dopadne. Ty se těš na brzké kvetení. Já je nemám tak dlouho a tak se doufám taky dočkám. Ještě Romane ten Calopogon.
Tak konečně rozkvetla. Na květ se sice chystaly dva kousky, ale jeden jsem jednoho dne našel ulomený (asi kuny) tesně před rozkvětem , takže zbyl jediný kvítek.
Do budoucna se to snad zlepší.
Hezký den
Pavel
To mi ani neukazuj, slyším jméno Pogonia a ogriloval bych si všechny kosy v okolí No, ale roste mi, tak se snad taky někdy dočkám Je krásná, gratuluju ti
No taky jsem si myslel, že je to drobotina drobná, ale nakonec celkem narostla. Rostlina má na výšku 28 cm a květ 3.5cm v průměru, takže mně to zase až tak malé nepřijde
Hezký den
Pavel