Cambria
Cambria
Po přečtení vlákna "uhnilé oncidium" se trošku bojím kam mě pošlete. Snad jen s kytkou do popelnice. Kytky jsem dostala a tak nemohu říci jestli jsou za stovku nebo za čtyři, ale vypadá to (jak říkáte) na Baumaxáka. Přesto bych chtěla vědět jen pro zajímavost jestli je to choroba a nebo špatná zálivka či co.Každopádně jsem to těm kytkám provedla já, protože jsem je dostala a takhle rozhodně nevypadaly. Přesazuji automaticky vše co si donesu domu. Jsou to dvě různé rostliny, u jedné jsou světle zelené až nažloutlé listy a když z posledních sil vyprodukuje uplně malej květní stvol tak zaschne. A ta druhá má zespoda listu skvrny.
Re: Cambria
Tak ta první je dost zbědovaná a myslím, že se dá vzpamatuvat ale nebude to hned. I záložní stará pahlíza je dost seschlá. Mslím, že ta rostlina nemá v pořádku kořeny. Chce to opatrně zalévat ale opravdu opatrně, světlo a teplo, aby měla snahu kořenit. Teď v zimě už je to trošku problém. Ta druhá bych řekl, (pokud je to poškození jen ze spodní strany) že si zařádila třásněnka. Chtělo by to preventivní ošetření a radši obou.
Děkuji Míro,
Zde jsem přečetla, že někdo použil na třásněnku MOSPILAN. Myslíte, že je to vhodné? Já ho zrovna doma mám, ale v letáku jsem našla návod na koncentraci pro okrasné rostliny na molici skleníkovou, mšici a mšici bavlníkovou. Třeba jsou to potvory podobné, ale já se bojím abych něco nepokazila. Já mám pocit, že i když ostatní Cambrie ještě takhle nevypadají, že je budu muset vzít tím preparátem preventivně všechny..... Tak abych nenadělala škodu. A pak zde píšou Vertimec. Ten sice doma nemám, ale radši ho koupím.
Zde jsem přečetla, že někdo použil na třásněnku MOSPILAN. Myslíte, že je to vhodné? Já ho zrovna doma mám, ale v letáku jsem našla návod na koncentraci pro okrasné rostliny na molici skleníkovou, mšici a mšici bavlníkovou. Třeba jsou to potvory podobné, ale já se bojím abych něco nepokazila. Já mám pocit, že i když ostatní Cambrie ještě takhle nevypadají, že je budu muset vzít tím preparátem preventivně všechny..... Tak abych nenadělala škodu. A pak zde píšou Vertimec. Ten sice doma nemám, ale radši ho koupím.
Mospilan na ni nezabírá, dejte Talstar a hlavně to s Mospilanem spojte. Ta směs je doporučována a hlavně alespoň dva až tři postriky po 3-4 dnech podle teploty. No míte pravdu, že dokud to jde stříkat venku, tak bych to preventivně střihl všechno, nisc se tím nezkazí a jako zimní prevence dobré. V každém případě to dělejte u všech nově zakoupených rostlin. Věřte, že se Vám to vyplatí.