bakterie z rodu Acidovorax diagnostika

Jak se bránit těm co ničí Vaše úsilí?
Odpovědět
Líba

bakterie z rodu Acidovorax diagnostika

Příspěvek od Líba »

Pro zajímavost...
na sbírce oncidii se mi po zimě rozšířila choroba. Tipovala jsem na houby, ale nechtělo se mi stříkat nazdařbuh nějakým fungicidem. Poslala jsem proto vzorky do laboratoře na diagnostiku a ejhle- bakterioza. Zde cast odpovede: "Na zaklade vzorku i na zaklade Vaseho popisu Vam pravdepodobne vetsinu priznaku zpusobuje bakterie z rodu Acidovorax. Je to prilezitostny patogen. Obrana proti nemu je obtizna. Nejvhodnejsi by bylo, aby jste ostrihala listy s temi drobnymi skvrnami (ktere se pak slevaji do zlute plochy) a ostatni casti rostlin bez priznaku postrikala nejakym mednatym pripravkem (napr. pripravek Kuprikol 50, Champion 50 WP). Bakterie z rodu Acidovorax se vyskytuji zvlaste pokud dochazi k zalevani rostlin na listy."
Takže, jdu na medene okapy:-)))
Přílohy
bakterioza.jpg
bakterioza.jpg
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: bakterie z rodu Acidovorax diagnostika

Příspěvek od pavelheger »

Tak to je velice zajímavá zpráva. Osobně si myslím, že právě tohle je jedním z nejčastěji se vyskytujících onemocnění.
Hezký den
Pavel
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Já se ještě zeptám pro úplnost informace. Kam přesně byl vzorek listu poslán(je to Brno?) Poslání má nějaká pravidla -jako celý list atd .jak jim rozbor dlouho trval ?No a cena bude rozhodující. Děkuju.
Líba píše:Takže, jdu na medene okapy:-)))
jasný je to bráno jako žert ale měděné okapy by nebyly dobrý . :)
Líba

Příspěvek od Líba »

Tak uz vse postrikano Champion 50 WP, zasazene casti odstraneny. Velmi poskozene rostliny sly cele pryc. Diagnistiku provedl VURV Praha Ruzyne.
Gabča

Příspěvek od Gabča »

Líbo, mohla bys, prosím, poskytnout více informací o tom rozboru? Jak dlouho to trvalo, co to stálo (kolik vzorků)... Díky.
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Diagnostiku chorob dělá také výzkumák v Havlíčkově Brodě ale nevím podmínky a ceny.
Odpovědět