neviem ci to je skodca...
neviem ci to je skodca...
Zdravim vas mam doma oncidium a v simol som si pri zalievkae ze v substrate lozia nejake velmi male biele podlhovaste chrobaky mam to oncidium presadit ci nie lebo uz sa mi objavili aj v substrate kde mam phalenopsis ... 
Re: neviem ci to je skodca...
mark215,podívej se pod tvůj příspěvek opět červci a tam máš odkaz na stránku s tou breberkou co nejspíš má tvoje oncidko.Ale nejsem odborník,tak možná někdo jiný to bude vědět líp.Hanka
dakujem Hanka 
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Mark215,
pokud jsou velmi malé, tj asi do 1mm pak se zřejmě bude jednat o chvostoskoky. Vyskytují se v substrátech naprosto běžně a rostlinám neškodí. Zbavit se jich prý dá prolitím substrátu slabým roztokem hypermanganu.
Hezký den
Pavel
pokud jsou velmi malé, tj asi do 1mm pak se zřejmě bude jednat o chvostoskoky. Vyskytují se v substrátech naprosto běžně a rostlinám neškodí. Zbavit se jich prý dá prolitím substrátu slabým roztokem hypermanganu.
Hezký den
Pavel
dakujem skusim a uvidim
Mám prosbu. Nelly Isler začala uvadat, myslela jsem, že je z venku hodně mokrá a nevysychající z toho věčného deště. Vzala jsem ji domů a přesadila, ale všimla jsem si, že na spodní straně listů je takový stříbrný povlak a černé drobounké tečky. Snažila jsem se to vyfotit. Co to prosím je a co s tím? Ta čerň se setřít nadá.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Podle mně svilušky.
Děkuji Katko, taky jsem si to myslela, říkal to i Miro, ale ani silnou lupou jsem nic neviděla. Postříkala jsem ji a uvidím.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
A skáčou.pavelheger píše:Mark215,
Hezký den
Pavel