Voda z akvárka

Jak často, jak moc a čím zalévat, rosit či hnojit ...
Odpovědět
Marty

Voda z akvárka

Příspěvek od Marty »

Chtěl jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti se zaléváním (máčením)orchidejí vodou z akvárií, popř. jestli dále a čím ještě přihnojuje. Osobně se mi to zatím velmi osvědčuje, ale jiné hnojivo zatím nepoužívám. Díky
radzak
Kontaktovat uživatele:

Re: Voda z akvárka

Příspěvek od radzak »

Známý ji už léta používá stejným způsobem jako vy (bez přísady hnojiv) a velice se mu to osvědčilo.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
pafka

Příspěvek od pafka »

Zalévám vodou z akvária víc než rok a nemůžu si stěžovat, měřila jsem vodivost a u 14 nečištěného akvária 140 mikrosimens, pokud je nechám ustát tak se hodnota dostane i na 180, tak si myslím , že i to je v poho.Sem tam v létě přihnojím.
Marty

Příspěvek od Marty »

Díky za odpovědi. Trochu se mi ulevilo, protože konduktometr nevlastním, a tak jsem to spíše jen odhadoval a pozoroval co to s rostlinkami udělá. Hnojit zatím nebudu, myslím, že je to dostatečné.
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Máchala jsem v akvárku Tillndsie. Taky jim to chutnalo.
tommy

Příspěvek od tommy »

Trochu si začínám připadat jako rypák, který všechno shazuje, ale pozor: vodivost vody z akvárka závisí na vodivosti vstupní vody a odhaduju, že ta pohnojená bude mít vodivost vyšší (odpovídá tomu bydliště pafky - v Jeseníku myslím teče skoro "neonková" voda s nízkou vodivostí). Jsou sice akvarijní rostliny, které dokážou vodu změkčovat, což se v minulosti využívalo (nad pivovary byly rybníčky s hustým porostem Elodea canadensis), ale v akvárku to nebude mít moc velký efekt. Já když naleju do akvárka svých 600 mikroS, tak po týdnu při odkalování stáčím 800 - 1000 mikroS. Takže pro Martyho - voda z akvárka je určitě vhodná, pokud ovšem i voda do něj napouštěná byla měkká...
T.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Tak tak. Chce to spíš tu reverzní osmózu. Jak pro rybičky, tak pro kytičky....
Marty

Příspěvek od Marty »

Díky, zase jsem o něco chytřejší. Já pro změnu bydlím v Beskydech. Pro vodu si chodím do nedaleké studánky a předpokládám, že je také velmi měkká, takže by to mělo být dobré. Zatím s akvarijní vodu zalévám doma vše zelené, naprosto ke spokojenosti všeho rostlinstva (zatím si z nich někdo neztěžoval). Jen u těch orchidejí si člověk tak nějak bez přesnějšího změření není jistý.
pafka

Příspěvek od pafka »

Tommy má pravdu, vstupní voda má u nás 84 mikrosimens, proto ten výsledek odběru po zpracování rybičkami a rostlinami.
Odpovědět