garnet píše:apolenka píše:Chystá se na květ Stanhopea wardii, mám jí od 06/2011 z výstavy od Lukscheitera. Květního stvolu jsem si všimla až minulý týden, protože visí v chlaďáku na okně a překvapivě ho žene vrchem, takže jsem o něm vůbec nevěděla, ale mám z něj velkou radost.

Teda fakt dobry

muzu se zeptat, v jakých podmínkách ji mate ?
Garnete, v létě jsou na letnění na balkonu, jen částečně přistíněné (tak od 14.00 jim na některé listy peče sluníčko), rosím ráno a večer, hnojiva dostávají stejně jako ostatní orchišky (takže fakt málo). V zimě jsou v chlaďáku-ložnici, těsně u okna, teploty od 8°-15°C a zalévám je zřídka. Substrát mají hodně hrubý + něco dřevěnýho uhlí a rašeliníku, myslím dokonce že ho mají hrubý přespříliš, ale přesazovat se mi je nechce, když už se nějak zahnízdily, aby mi zase dva roky netrucovaly

. Vloni jsem je měla přes zimu v teplém obýváku, taky u okna, a rostly stejně jako v tý chladný ložnici. Takže vážně nevím, jestli jsem je trápila vloni teplem nebo letos zimou, je ale fakt, že letos jim všem přes zimu narostlo mnohem víc kořenů.