No neboj, tohle je taky moje první kvetení a to tu mám další dva koše, který zabírají minimálně metr místa na okně stejně dlouhou dobuolaw píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No já valim kukadla! V tuhle dobu a takhle malá kytka? Já se tu snažim a ty mrchy mě vypejkaj jak můžou.![]()
![]()
Stanhopea
Re: Stanhopea
Garnete, v létě jsou na letnění na balkonu, jen částečně přistíněné (tak od 14.00 jim na některé listy peče sluníčko), rosím ráno a večer, hnojiva dostávají stejně jako ostatní orchišky (takže fakt málo). V zimě jsou v chlaďáku-ložnici, těsně u okna, teploty od 8°-15°C a zalévám je zřídka. Substrát mají hodně hrubý + něco dřevěnýho uhlí a rašeliníku, myslím dokonce že ho mají hrubý přespříliš, ale přesazovat se mi je nechce, když už se nějak zahnízdily, aby mi zase dva roky netrucovalygarnet píše:Teda fakt dobrymuzu se zeptat, v jakých podmínkách ji mate ?
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Lenko to je super ! Jde mi také na květ, mám ho ve skleníku, takže teploty asi jako ty tvoje. Jsem trochu pozadu, ale dneska jsem našla, že cpe druhý stvolík. Tak se budu těšit společně s tebou. Wardii mi pokvete také poprvé
Klobouk dolu,dámyEvaJ píše:Lenko to je super ! Jde mi také na květ, mám ho ve skleníku, takže teploty asi jako ty tvoje. Jsem trochu pozadu, ale dneska jsem našla, že cpe druhý stvolík. Tak se budu těšit společně s tebou. Wardii mi pokvete také poprvé
Je jasné, ze 100% návod nemusí platit a ze je stále co se učit. Každopádně je to úspěch a pochvala je tu na míste.
Ok, díky za info.apolenka píše:Garnete, v létě jsou na letnění na balkonu, jen částečně přistíněné (tak od 14.00 jim na některé listy peče sluníčko), rosím ráno a večer, hnojiva dostávají stejně jako ostatní orchišky (takže fakt málo). V zimě jsou v chlaďáku-ložnici, těsně u okna, teploty od 8°-15°C a zalévám je zřídka. Substrát mají hodně hrubý + něco dřevěnýho uhlí a rašeliníku, myslím dokonce že ho mají hrubý přespříliš, ale přesazovat se mi je nechce, když už se nějak zahnízdily, aby mi zase dva roky netrucovalygarnet píše:Teda fakt dobrymuzu se zeptat, v jakých podmínkách ji mate ?
. Vloni jsem je měla přes zimu v teplém obýváku, taky u okna, a rostly stejně jako v tý chladný ložnici. Takže vážně nevím, jestli jsem je trápila vloni teplem nebo letos zimou, je ale fakt, že letos jim všem přes zimu narostlo mnohem víc kořenů.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
ještě se může stát cokoliv a nevykvetou....garnet píše:Klobouk dolu,dámyEvaJ píše:Lenko to je super ! Jde mi také na květ, mám ho ve skleníku, takže teploty asi jako ty tvoje. Jsem trochu pozadu, ale dneska jsem našla, že cpe druhý stvolík. Tak se budu těšit společně s tebou. Wardii mi pokvete také poprvé![]()
Je jasné, ze 100% návod nemusí platit a ze je stále co se učit. Každopádně je to úspěch a pochvala je tu na míste.
Je zajímavé, že si vybrala toto období. Mrkni na moje stránky. Možná by se Ti líbila. Je to v prodeji.
Taky koukám jako blázen. Mám pěknou silnou rostlinu, kořeny prolezlé celým košíkem, právě vyhnala 3 nové hlízy, ale květ nikde 
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Že tak slabá rostlina nakvétá, to zírám.
Mám pocit, že všechny ty zaručené recepty u Stanhopejí jsou tak akorát ....
Mám pocit, že všechny ty zaručené recepty u Stanhopejí jsou tak akorát ....
- miro
- Kontaktovat uživatele:
jardo neboj, to nejsi sam
)
olaw píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No já valim kukadla! V tuhle dobu a takhle malá kytka? Já se tu snažim a ty mrchy mě vypejkaj jak můžou.![]()
![]()
Pekny den.
http://luludi.rajce.idnes.cz/
http://luludi.rajce.idnes.cz/