Karlos píše:Jakpak asi roste nenaroubované:-)
Je naroubovaná a větší fotku nemám, popravdě vždycky se vyvztekám, než to zmenším, aby to prolezlo a tu původní fotku jsem si nenechala, a už je odkvetlá, kvetla jen 2 dny.
Karlos píše:Jakpak asi roste nenaroubované:-)
Karlosi, asi stejně, co se habitu týká, nepřipadá mi, že by zrovna tohle astrofytum (nemůžu si pomocilipo píše:Karlos píše:Jakpak asi roste nenaroubované:-)
Je naroubovaná a větší fotku nemám, popravdě vždycky se vyvztekám, než to zmenším, aby to prolezlo a tu původní fotku jsem si nenechala, a už je odkvetlá, kvetla jen 2 dny.
Nechci vzbuzovat dojem, že se v tom nějak zvlášť vyznám, tak to ber jako můj osobní názor: spíš některé druhy rády odcházejí častěji než jiné... prostě u chilských kopiapoí se musí člověk smířit s tím, že to u nás propadává a každé jaro jich bude míň a míň kusů na živu, zatímco některá gymna budou zase skoro nesmrtelná. Totéž co u těch kopiapoí některé mamilárie (M. luethyi, zmíněná M. theresae) - asi bych měl pár kousků vždycky naroubovaných a pořád bych vyséval, ať můžu zaplňovat mezery po uhynulých pravokořenných kusech.Karlos píše:Tommy. Jo díky. Někdy slýchám od kaktusářů, že některé druhy na vlastních kořenech u nás udržet nejdou.